Search

Brojni poznati na otvorenju prve hrvatske izložbe umjetnika Phillipa Toledana

Brojni poznati na otvorenju prve hrvatske izložbe umjetnika Phillipa Toledana

U sklopu međunarodnog festivala fotografije Organ Vida


Image: Niko Goga

Sinoć je u zagrebačkoj galeriji Kranjčar otvorena samostalna izložba velikog svjetskog konceptualnog umjetnika, američko-britanskog fotografa Phillipa Toledana

Otvorenju je nazočio veliki broj zaljubljenika u fotografiju, te brojne poznate osobe društvenog i kulturnog života. U sklopu ceremonije otvorenja, s umjetnikom je o njegovom radu, inspiraciji i metodologiji pričala TV urednica u kulturi Vlatka Kolarović. Razgovoru su aktivno pridonosila pitanja zainteresiranih i znatiželjnih posjetitelja. Projekt Phillipa Toledana "Možda" odgovor je na neočekivanu smrt njegove majke 2006. godine.  Postavši svjestan nepredvidivosti života, kroz projekt se odlučuje suočiti sa svojim strahovima od smrti i starenja te stvara fotografije svojeg "budućeg ja". 

Phillip Toledano

Phillip Toledano britanski je konceptualni umjetnik zavidne svjetske reputacije koji živi i radi u New Yorku. Nakon desetljeća rada u reklamnoj industriji, vratio se fotografiji. Njegovi su radovi vrlo intimni, a pri radu koristi različite medije: od fotografije do instalacije, skulpture i slike. Uglavnom se bavi društveno-političkim temama, što je vidljivo u njegovim radovima o nasilju u američkoj zabavnoj industriji, nasljedstvu predsjedništva Georgea W. Busha; te u knjizi "A New Kind of Beauty" u kojoj prikazuje ljude s plastičnim operacijama u stilu renesansnih portreta. Izložba "Možda" može se pogledati u galeriji Kranjčar svakodnevno do 24. rujna. Izložbu su pogledala i brojna imena društvenog života: Iva Mihalić, Damir Markovina, Đurđa Tedeschi, Stjepan Hauser, Jelena Rozga, Joško Eterović i brojni drugi. 

Marina Paulenka

Anđela Ramljak

Damir Markovina

Đurđa Tedeschi

Ivan Dorotić, Maja Bosnić

Andrijana Subotić Pjajčik

Ruža Hodak

Iva Mihalić

Louise Clements, Marina Paulenko 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više