Search

Dodjela Zlatnih globusa otvorila sezonu filmskih nagrada

Dodjela Zlatnih globusa otvorila sezonu filmskih nagrada

Pogledajte tko su ovogodišnji dobitnici

Image: Getty Images

Jučer su u Los Angelesu po 72. put dodijeljene nagrade Zlatni globus, među kojima se po broju osvojenih najviše istaknuo film "Odrastanje"

Uz voditeljsku palicu komičarskog dvojca Tine Fey i Amy Poehler večer je započela u već tradicionalno duhovitom duhu s pregledom najaktualnijih događanja u Hollywoodu protekle godine. Tako su se našalile sa Sony hakerskim skandalom koji je tresao Ameriku krajem godine, Angelinom Jolie, cenzirom filma Setha Rogena i Jamesa Franca te Georgem Clooneyem, između ostalih, koji je protekle večeri nazočio dodjeli kako bi primio nagradu za životno djelo iz ruku svojih bivših kolega iz serije "Hitna služba".

Dodjela Zlatnih globusa otvorila sezonu filmskih nagrada (фото 1)

Prvu nagradu prezentirali su Benedict Cumberbatch i Jennifer Aniston za najboljeg sporednog glumca, a osvojio ju je J.K. Simmons za film "Ritam ludila" i ulogu glazbenog učitelja, tako pobijedivši Edward Nortona za film "Birdman" i Ethana Hawkea za "Odrastanje". Veliki projekt Richarda Linklatera koji prati život jednog dječaka i sniman je onoliko godina koliko je dječaku trebalo da odraste, osvojio je najviše Zlatnih globusa - za najbolju dramu, najboljeg režisera i najbolju sporednu glumicu.

Dodjela Zlatnih globusa otvorila sezonu filmskih nagrada (фото 2)

Najbolji glavni glumac u drami ove godine je mladi Eddie Redmayne kao Stephen Hawking u biografskom filmu "Teorija svega", a Michael Keaton mu očekivano parira u "Birdmanu" dok Alejandro Gonzalez Inarritu nije uspio osvojiti nagradu za najboljeg režisera, ali je zato dobio Zlatni globus za najbolji scenarij. Najbolja dramska glavna glumica je Julianne Moore za film o borbi s Alzheimerom "Still Alice", dok je Amy Adams osvojila svoj Zlatni globus u kategoriji najbolje glumice u mjuziklu ili komediji za film "Big Eyes" Tima Burtona.

Dodjela Zlatnih globusa otvorila sezonu filmskih nagrada (фото 3)

Dodjela Zlatnih globusa otvorila sezonu filmskih nagrada (фото 4)

Najbolji film u kategoriji komedije ili mjuzikla je "Grand Budapest Hotel" koji je ove godine osvojio i najviše nominacija za nagradu BAFTA.

Što se tiče TV-serija, Kevin Spacey je nakon 8 nominacija napokon dobio nagradu za najboljeg dramskog glumca za ulogu političara Francisa Underwooda u seriji "Kuća od karata", dok je kao najbolja dramska glumica proglašena Ruth Wilson za seriju "Afera". Kao najbolji TV-film odabran je "Fargo", a zajedno s njim i glavni glumac Billy Bob Thornton kao najbolji glumac u TV-filmu. Jednako tako Jeffrey Tambor odnosi nagradu za najboljeg glumca u komičnoj TV-seriji "Transparent", a sama serija je proglašena najboljom u svojoj kategoriji. Najbolja glumica u komičnoj seriji ove je godine Gina Rodriguez za seriju "Jane the Virgin".

Dodjela Zlatnih globusa otvorila sezonu filmskih nagrada (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više