Search

Moët & Chandon je najpopularniji šampanjac na svijetu

Moët & Chandon je najpopularniji šampanjac na svijetu

Evo i zašto...

Tekst: A.P.


Image: John Pavlish

Jeste li znali da se svake sekunde u svijetu otvori jedna boca Moët & Chandon šampanjca?

Ovaj podatak, ali i još mnogo zanimljivih činjenica o najcjenjenijem šampanjcu na svijetu otkrila je Moët ambasadorica Justine Roy, koja je za odabrane medije u zagrebačkom hotelu Esplanade vodila kušanje i edukaciju. Moët & Chandon najveći je i najpoznatiji svjetski proizvođač šampanjaca. Povijest toga globalno poznatoga branda seže u daleku 1743. godinu kada je francuski vinar Claude Moët osnovao tvrtku tada nazvanu Moët et Cie (Moët & co.). Šampanjci ove kuće vrlo brzo stekli su svoje poklonike među tadašnjom političkom elitom pa su tako u njima uživali mnogi svjetski vladari kao što su ruski car Aleksandar II, austrijski car Franjo II, britanska kraljica Viktorija i mnogi drugi. Jedan od najvećih ljubitelja Moëtovih šampanjaca bio je i francuski car Napoleon, koji je često uživao u bogatim gozbama na Moëtovom imanju. Njemu u čast, perjanica kuće i najprodavaniji šampanjac nosi ime Brut Impérial.

Justine Proy

Brand ambasadorica započela je kušanje s Moët & Chandon Brut Impérial šampanjcem, potom su slijedili Moët & Chandon Rosé Impérial, Moët & Chandon Grand Vintage 2006 i Moët & Chandon Nectar Impérial .

Moët & Chandon Brut Impérial kultni je svjetski šampanjac koji utjelovljuje Moët & Chandon jedinstveni stil, a poseban je zbog blage voćne arome i elegantne zrelosti. Napravljen je davne, 1869., a i danas je predmet želje.

moet

Moët & Chandon Rosé Impérial šampanjac je svjež, pitak te vrlo ukusan. U ustima ima izraženu intenzivnost te je vrlo dugog i ugodnog završetka. Ima lijepu rozu boju trešnje s bakrenim odsjajem. U mirisu su dominantne jagode i višnje pa čak i trešnje, a u pozadini se osjeti lagani miris limete.

Moet Vintage

Moët & Chandon Grand Vintage 2006 šampanjac je jedinstven i originalan. On je osobna i slobodna interpretacija "master cellara" u službi posebne kvalitete grožđa određene godine. Moët & Chandon Grand Vintage ima svoj specifični duh koji je zasnovan na tri osnovne vrijednosti: slobodi interpretacije, selekciji najznačajnijih vina iz određene godine i poštovanju prema individualnom pristupu svakom godištu šampanjca, koji se ističe svojom zrelošću, kompleksnošću i karizmom.

Moët & Chandon Nectar Impérial odvažan je i najviše neočekivan šampanjac Moët & Chandon kuće. Žute je boje, sa zlatnim nijansama. Svojom komplementarnošću i savršenom izbalansiranošću triju glavnih šampanjskih sorti grožđa - Pinot Noir (40 do 50%), Pinot Meunier (30 do 40%) i Chardonnay (10 do 20%), Nectar Impérial predstavlja bogatstvo najboljih vinograda u regiji i svu čaroliju tog omiljenog šampanjca.

Moët & Chandon je najpopularniji šampanjac na svijetu (фото 1)

Moet

Moet

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više