Search

Premijera dokumentarnog filma \"O hokeju i Medvjedima\"

Premijera dokumentarnog filma "O hokeju i Medvjedima"

Prepuna dvorana kina Europa

BURO.

Image: PR

Sinoć je u prepunoj dvorani zagrebačkog kina Europa prikazan dokumentarni film "O hokeju i Medvjedima" redatelja Josipa Ivančića i Radoslava Jovanova Gonza

Zagrebačkoj premijeri nazočili su hokejaši Medveščaka svih generacija te brojne poznate osobe. Film " O hokeju i Medvjedima" se snimao od 2009. godine, a govori o uspjesima zagrebačkog hokeja kroz priču o KHL-u Medveščak Zagreb, od njegova osnivanja 1961. godine do danas. Osim povijesnog presjeka, filmom se kroz svjedočenja ključnih pojedinaca iz prošlosti kluba, ali i sadašnjih članova te vodećih ljudi kluba, nastoji autentično zabilježiti fenomen popularnosti "medvjeda", kao i jedinstven navijački duh Medveščakove publike. Režiju i kameru potpisuju Josip Ivančić i Radislav Jovanov Gonzo, koji uz Antonija Nuića potpisuju i scenarij filma. Producenti su Boris T. Matić i Lana Ujdur, a montažeri Ana Štulina i Andrija Gvozdić Michl. Na redovnom repertoaru kina bit će od petka 12. rujna.

Premijera dokumentarnog filma "O hokeju i Medvjedima" (фото 1)

Kino Europa
Nakon projekcije filma, predstavljena je i knjiga ''Medveščak u KHL-u, najbolje fotografije iz prve KHL sezone'' fotografa Igora Šobana. Šoban se fotografijom profesionalno bavi već 15 godina. Njegove fotografije svakodnevno se objavljuju na stranicama vodećih domaćih i regionalnih tiskanih i internetskih medija, a trenutke Medveščak bilježi od 2011. godine. Upravo su ga ti ''ledeni'' trenuci i naveli da objavi svoju prvu knjigu fotografija.

Premijera dokumentarnog filma "O hokeju i Medvjedima" (фото 2)

Premijera dokumentarnog filma "O hokeju i Medvjedima" (фото 3)

Premijera dokumentarnog filma "O hokeju i Medvjedima" (фото 4)

Premijera dokumentarnog filma "O hokeju i Medvjedima" (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više