Search

Premijera filma \"Život je truba\" okupila brojne poznate

Premijera filma "Život je truba" okupila brojne poznate

U kinu Europa


Image: PR

Novi film Antonija Nuića, komedija koja pršti humorom i optimizmom, blagdansko će raspoloženje od 2. prosinca širiti u kinima diljem Hrvatske

Sinoć je u zagrebačkom kinu Europa održana hrvatska premijera novog filma Antonija Nuića, "Život je truba". Pred brojnom zagrebačkom publikom, koja je do posljednjeg mjesta ispunila veliku dvoranu kina, "Trubu" je predstavila ekipa filma: redatelj Antonio Nuić, glumci Iva Babić, Bojan Navojec, Ksenija Marinković, Filip Šovagović, Goran Navojec, Mirela Brekalo, Zlatko Vitez i Filip Križan, ostali autori te ostatak filmskog tima. Svečanu premijeru nisu propustili ni Nina Badrić, Iva Šulentić, Matija Vuica, Barbara Nola, Saša Broz, Lucija Šerbedžija, Lana Barić, Iva Visković, Daria Lorenci, Rene Bitorajac, Vinko Brešan, Špiro Guberina, Jasna Nanut, Zrinko Ogresta te mnogi drugi.

Barbara Nola
Ova obiteljska komedija prati zgode vezane uz mladi bračni par, opuštenog trubača Buru, njegovu suprugu Janu te njihove dvije obitelji, a (među)obiteljske razmirice kulminirat će na pravoj velikoj božićnoj gozbi. U skladu s time, blagdanski je duh kinom Europa zavladao već i prije početka projekcije, kada je u predvorju kina u Varšavskoj 3 filmska ekipa prigodnim ukrasima kitila božićno drvce. Od srijede, 2. prosinca, "Truba" (zajedno s filmskom ekipom) putuje u nekoliko hrvatskih kina i, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom i Kino mrežom, predstavlja film na premijernim projekcijama.

Zrinko Ogresta

Naime, u sklopu projekta "Truba na putu" već u srijedu, 2. prosinca, održat će se riječka premijera filma u Art-kinu Croatia, a uslijedit će premijere i u Pučkom otvorenom učilištu u Daruvaru (3. prosinca), u Centru za kulturu u Čakovcu (4. prosinca), u bjelovarskom Kulturnom i multimedijskom centru (8. prosinca) te u kinu Samobor (10. prosinca). Film će biti i na redovnim programima većine drugih kinoprikazivača iz Kino mreže, kao i u kinima Cinestar: od 3. prosinca u Zagrebu, Rijeci, Vukovaru, Varaždinu i Splitu, te od 17. prosinca u Osijeku, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku i Slavonskom Brodu.

Špiro Guberina

Lana Ujdur, Boris T.Matić i Jelena Mitrović

Dragan Markovina i Lana Barić

Lucija Šerbedžija

Vinko Brešan i supruga

Daria Lorenci Flatz

Iva Šulentić

Iva Visković i Saša Broz

Jasna Nanut

Iva Babić i Nina Badrić

Matija Vuica i Jurica Popović

Related articles

Buro 24/7 Selection

više