Search

Silvio Vujičić predstavio novu kolekciju u paviljonu Duboko Unutra

Silvio Vujičić predstavio novu kolekciju u paviljonu Duboko Unutra

SILICONE S1 FLUORESCENT

Urednik: A.P.


Image: John Pavlish/Ivan Filipović

Posjetitelji su u sklopu prezentacije kolekcije mogli pogledati i video radove tandema Schwestern Sisters iza kojih stoje Marta i Tea Stražičić

U dijalogu s E.A. 1/1 S.V. odjevnim predmetima, autorice manipuliraju nagim digitalnim modelima i njihovim mogućim izlučevinama te se na taj način sugestivno povezuju s predstavljenom odjećom. Digitalno animirani modeli unutar video radova kolektiva Schwesstern Sisters-a u direktnoj su komunikaciji sa serijom sportskih odjevnih predmeta čiju površinu djelomično prekriva debeli silikonski fluorescentni nanos.

Novonastali suodnos jersey-a (sweatshirt, T-shirt) i silikona zaustavlja evaporaciju te potiče prekomjerno zagrijavanje i znojenje tijela na mjestu nanosa, zbog čega je konačan proizvod antisportskog predznaka, što je u izravnoj kontradikciji s obzirom na očekivanja od sportske odjeće. Prvotna predviđena namjena sportske odjeće je izgubljena, a novonastali odnos je modni. Serija odjeće uključuje tri vrste sweatshirta i tri vrste T-shirta u neon žutoj, narančastoj i rozoj boji.

Silvio Vujičić

Đurđa Tedeschi, Mirela Forić Srna

Silvio Vujičić, Đurđa Tedeschi

SV

SV

SV

SV

SV

Related articles

Buro 24/7 Selection

više