Search

Tko se sve pojavio na elegantnoj večeri Korlat vina?

Tko se sve pojavio na elegantnoj večeri Korlat vina?

U restoranu Dubravkin put

Urednik: BURO.


Image: John Pavlish

Badel 1862 predstavio novu luksuznu liniju brenda Korlat

Sinoć je u prelijepom okruženju zagrebačkog restorana Dubravkin put održana jedinstvena gastronomska večer u kojoj su brojnim uglednim gostima, ljubiteljima najfinijih vina i okusa predstavljena vrhunska vina Korlat Supreme. Među njima bili su: Jelena Veljača, Dražen Čuček, Judita Franković, Miran Kurspahić, Nina Mia Čikeš, Anita Dujić, Đurđa Tedeschi, Asja Petersen, Antonija Stupar Jurkin, Marko Tolja, Mirjana Mikulec i mnogi drugi poslovni uglednici.

Vrhunska crvena vina brenda Korlat vinskoj sceni predstavljena su prvi puta berbom 2007. i odmah su osvojila srca brojnih obožavatelja posebnim dizajnom, raskošnim okusima i vrhunskom kvalitetom te primila brojna nacionalna i internacionalna priznanja upravo za dizajn i kvalitetu. Prošle godine tržištu je predstavljena i linija vrhunskih rakija i likera s položaja Korlat, posebnih okusa i aroma Šipak divlja ruža, Aronija, Medica s propolisom, Travarica sa smiljem te Loza barrique.

korlat

A da je riječ o uistinu posebnom promišljenom brendu potvrdio je gospodin Ivo Markotić, generalni direktor tvrtke Badel 1862 u pozdravnom govoru. Prisutnima je u kratkim crtama sažeo priču o nastanku brenda Korlat Supreme, jednom od prvih luksuznih crvenih vina od međunarodnih sorti vina proizvedenih u srcu Dalmacije.

Ivo Markotić

Proteklo je 10 godina od prve berbe grožđa s položaja Korlat i Badel 1862 s ponosom tržištu predstavlja novu limitiranu ediciju Korlat Supreme. Radi se o vinima od sorti grožđa s posebno odabranih položaja unutar vinograda Korlat, najbogatijih suncem i odgajanih pod budnim okom vrhunskih enologa i vinogradara do idealnog trenutka kada se ručno beru, obrađuju i spremaju u barrique bačve vrhunskih svjetskih proizvođača. Svaki je korak u ovom procesu brižno promišljen i praćen. Korlat Supreme linija vrhunskih crvenih vina raskošne je rubinske boje, posebno naglašenih sortnih odlika, to su vina koja pobuđuju emocije i prirodna su nadogradnja brenda Korlat.

Dubravko Ćuk

Dobrom raspoloženju okupljenih pridonijeli su ukusni zalogaji iz kuhinje šefice Priske Thuring, čije se već poznato kulinarsko umijeće natjecalo s bojama i okusima Supremea. Poseban je izazov bio osmisliti meni koji bi bio u idealnom skladu isključivo s crvenim vino, a nekoliko riječi dao je glavni enolog Badela 1862, Dubravko Ćuk, koji je sa cheficom prije svakog slijeda iznio pojedinosti o svakom od ponuđenih vina. Za sam kraj, prisutne je razveselio i nastup poznatog pjevača Marka Tolje

Priska Thuring

 

Judita Franković

Marko Tolja

Antonija Stupar Jurkin

Nina Mia Čikeš, Miran Kurspahić

Jelena Veljača

Asja Petersen

Đurđa Tedeschi

Anita Dujić

Tko se sve pojavio na elegantnoj večeri Korlat vina? (фото 1)

Ivona Čulo

Petra Granić Glowatzky, Judita Franković

Ivana Grbavac, Ivana Andabaka

Đurđa Tedeschi, Lili Šekoranja

Judita Franković, Miran Kurspahić, Nina Mia Čikeš

Ana Pavić, Đurđa Tedeschi, Mate Rončević, Ana Petričić Gojanović, Željka Biočić

Anita Dujić

Jure Malalan

Karlo Čulo, Ivona Čulo, Damir Ciboci

Marko Pezer, Tamara Vranješ, Mladen Zeno, Nataša Kunkić

Video: Sanja Bistričić

Related articles

Buro 24/7 Selection

više