Search

U centru Zagreba otvorena Božićna bajka

U centru Zagreba otvorena Božićna bajka

Bogat program

Urednik: A.P.


Ove subote, 2. prosinca zagrebački Advent uveličalo je i veliko otvorenje programa "Božićna bajka by Kaufland" na kojem nas je i ove godine dočekao snijeg te bogati program na lokaciji glavnog zagrebačkog trga.

Otvorenje je prošlo u veseloj atmosferi uz Nevenu Rendeli i gradonačelnika Milana Bandića, koji je i službeno otvorio Božićnu bajku prvim snijegom koji je izazvao poplavu popularnih selfieja među posjetiteljima. Na otvorenju su se uz Nevenu Rendeli zabavljali i Hrvoje Šalković, Slaven Lunar Kosanović i Ozren Müller. Otvorenje je privuklo Joea Pandura i Marka Churnchetza, mladog slovenskog pijanista koji je sa sobom doveo i londonskog gitaristu Femija Temowoa, nekadašnjeg suradnika Amy Winehouse te njujorškog kontrabasista Mylesa Slonikera koji surađuje s Nick Caveom.

U centru Zagreba otvorena Božićna bajka (фото 1)

Posjetitelji su se u sklopu ove bajkovite lokacije odlično zabavili među kućicama s posebnom gastronomskom ponudom, ali i glazbenim nastupom Nika Turković tria, dok će slijedećih nekoliko tjedana moći uživati u božićnim hitovima, jazz, funk, rock i pop standardima te nastupima Swingersa, Kikija Beluhana & Xmas Supaloversa, Alena Đurasa, Matije Cveka, Joe Pandura & Jedi of Retro Xmas Edition, Jingle Brass Banda, Ajngemahtec tria, Trio Decora, Scifidelity Orchestre i najboljih zagrebačkih klupskih DJ-a. Pravo zadovoljstvo Božićne bajke je i Kronplatz Pre - Après Ski kućica koja je uz ponudu toplih Bombardiña i Aperol Spritza te "šarf" gulaša od divljači ili kobasica oduševila posjetitelje, koji su se slikali u originalnoj gondoli, koja je za ovu priliku posebno dopremljena s Kronplatza u Zagreb.

U centru Zagreba otvorena Božićna bajka (фото 2)

Gurmani su kušali bogatu gastronomsku ponudu Sjevera & Juga ili Istriana kućice i njihove vrhunske autohtone proizvode - od tuna burgera i tuna čvaraka pa sve do maneštre s bobićima, njoka u umaku od boškarina ili istarskih kobasica s tartufima. Sladokusci su se pronašli u interesantnoj ponudi na kućici Slatka bajka, uz tradicionalne fritule spravljene po originalnoj recepturi, waffle, palačinke, palačinke u boji i vrućoj čokoladi. Također, ove godine na Shooters kućici nude se i shooteri napravljeni od domaćih rakija i likera posluženi u čašicama od leda, koji odlično pristaju uz kumru, tradicionalni turski sendvič, božićne ražnjiće i svjetski popularne pržene čokoladice.

U centru Zagreba otvorena Božićna bajka (фото 3)

Posjetitelji mogu uživati i u izradi vlastitog personaliziranog pjenušca na Sibon kućici, a oni koji vole malo ljuću hranu su došli na svoje kod Boogie Jazz Food kućice koja nudi veliki izbor ukusnih hot dogova s raznim umacima i dodacima kao što su guacamole, cheddar, prženi luk i neizostavne jalapeño papričice, pa sve do pravih američkih burgera koji će ići uz pjenušce i domaće rakije napravljene posebno za ovu prigodu. Program će trajati do 7. siječnja sljedeće godine.

U centru Zagreba otvorena Božićna bajka (фото 4)

božićna bajka

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više