Search

U Galeriji Kranjčar predstavljen novi projekt umjetničkog tandema Tarwuk

U Galeriji Kranjčar predstavljen novi projekt umjetničkog tandema Tarwuk

14ero umjetnika

Urednik: A.P.

Image: press

Projekt koji je sinoć predstavljen u Galeriji Kranjčar se pokreće pozivom 14ero umjetnika i umjetnica koji šalju svoj digitalni rad da bi ga se otisnulo na A3 format.

Radovi se zatim ugrađuju u zidove kluba internacionalne poznate franšize koji se brendira kao mjesto za uspješne kreativce, u vrijeme njegova građenja na Lower East Side u New Yorku. Nakon što su radovi postavljeni ispod izolacije i zagrađeni knaufom, zidovi su obojani i nema fizičkog traga ove akcije u prostoru - postoji reprezentacijski materijal u obliku foto-eseja Hrvoja Slovenca i knjige projekta koji komuniciraju s publikom. Pozicionirajući se u odnosu na ovaj kontekst, Tarwuk organizira izložbu nekih od najzanimljivijih lokalnih i međunarodnih umjetnika koja je skrivena od digitalnog svijeta i nevidljiva za publiku.

Tarwuk

Na projekt se osvrnula i Vanja Žanko, svojevrsna kustosica zagrebačke izložbe:"Otvorenje projekta New Visual Values unio je dašak atmosfere New Yorka u Zagreb. Inovativnim formatom izložbenog postava i neposrednom medijacijom projekta prema publici. Publikacija povezuje umjetnike iz Zagreba i New Yorka čiji naručeni radovi za ovaj projekt progovaraju transnacionalnim jezikom o odnosima tijela u pokretu i prostora u arhitekturi. Nakon ove, priprema se promocija u New Yorku.

tarwuk

tarwuk

tarwuk

Autori:

Justin Berry, Nicolas Ceccaldi, Maja Čule, Ryan Foerster, Damir Gamulin Gamba, Greg Gentret, Igor Kuduz, Willa Nasatir, Clémence de la Tour du Pin, Ben Schumacher, Lior Shvil, Tarwuk

Foto-esej: Hrvoje Slovenc

Esej: Eva Munz

Dizajn knjige: Damir Gamulin Gamba

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više