Search

U Orisu je sinoć otvorena izložba \"Ilustracije pričaju\" nastala u suradnji s Büro 24/7

U Orisu je sinoć otvorena izložba "Ilustracije pričaju" nastala u suradnji s Büro 24/7

Evo kako nam je bilo...

Image: Senja Vild

Svečano otvorenje izložbe "Ilustracije pričaju" autorice Lane Petrak, koje se sinoć dogodilo u prostorima Orisa, okupilo je niz osoba iz svijeta umjetnosti, kulture i arhitekture...

Sinoć se u prostorima Oris kuće arhitekture održalo svečano otvorenje izložbe "Ilustracije pričaju" pod pokroviteljstvom međunarodnog arhitektonskog ureda Artelior te uz podršku portala Büro 24/7. Mnogi okupljeni iz područja kulture, umjetnosti i arhitekture imali su prilike tako razgledati radove koji su nastali kao rezultat serije Snapshot intervjua autorice Lane Petrak o čemu smo detaljno pisali ovdje, vođenih i plasiranih od travnja do kolovoza 2017. godine na portalu Büro 24/7. Svi prisutni, osim u izložbi fantastičnih ilustracija, mogli su uživati i u finim zalogajima food design kolektiva Na_Oko te Badelovim Korlat vinima.

U Orisu je sinoć otvorena izložba "Ilustracije pričaju" nastala u suradnji s Büro 24/7 (фото 1)

Izložba se inače sastoji od 50 radova nastalih u sklopu "Snapshot intervjua" s 10 mladih ilustratora iz Hrvatske i Srbije. Sama riječ snapshot označava kratki uvid ili malu količinu informacija prema kojima možemo naslutiti kakav je netko. Intervju je osmišljen na način da svi autori odgovaraju na pet jednakih pitanja kroz svoj primarni medij – ilustraciju i umjesto pisanih odgovora nam crtaju priče o sebi. Različitih formata i tehnika, radovi daju jedinstvenu introspektivu kojom ogoljuju intimu autora i otkrivaju stvari koje je lakše nacrtati nego napisati. Ujednačena pitanja autorice Lane Petrak daju komparativni prikaz tehnike te skrivenog svijeta mašte intervjuiranih umjetnika. Na ovoj izložbi nam svoje priče o ludostima i ljubavi pričaju sjajni i cijenjeni ilustratori Davor Gromilović, Klasja Habjan, Tea Jurišić, OKO, Klara Rusan, Killa slova, Manuel Šumberac, Stipan Tadić, Hana Tintor i Dominik Vuković.

U Orisu je sinoć otvorena izložba "Ilustracije pričaju" nastala u suradnji s Büro 24/7 (фото 2)

Povodom zatvaranja izložbe održat će se i dobrotvorna aukcija izloženih radova u svrhu pomoći radu Udruge Pragma koja se bavi promicanjem, razvitkom i unaprjeđenjem svih aspekata socijalne i zdravstvene zaštite socijalno ugroženih i bolesnih osoba. Izložbu će se moći pogledati do utorka, 10. listopada, u Oris kući arhitekture.

Lana Petrak i Ana Ćurić (Oris)

U Orisu je sinoć otvorena izložba "Ilustracije pričaju" nastala u suradnji s Büro 24/7 (фото 3)

U Orisu je sinoć otvorena izložba "Ilustracije pričaju" nastala u suradnji s Büro 24/7 (фото 4)

U Orisu je sinoć otvorena izložba "Ilustracije pričaju" nastala u suradnji s Büro 24/7 (фото 5)

Latica Martinis Filković, Lana Petrak, Željka Biočić, Ana Pavić

U Orisu je sinoć otvorena izložba "Ilustracije pričaju" nastala u suradnji s Büro 24/7 (фото 6)

Ante Marić (Artelior) i Lana Petrak

U Orisu je sinoć otvorena izložba "Ilustracije pričaju" nastala u suradnji s Büro 24/7 (фото 7)

Food design Na_Oko

Related articles

Buro 24/7 Selection

više