Traži

U Velvetu predstavljena knjiga nezaboravnih korčulanskih recepata

U Velvetu predstavljena knjiga nezaboravnih korčulanskih recepata

"Slatka Korčula" s potpisom Franice Tasovac

BURO.


Fotografija: John Pavlish

Sinoć je održano predstavljanje knjige Slatka Korčula - slatkarije korčulanskih nona, autorice Franice Tasovac koja je opisala 31 izvorni recept, starih korčulanskih kolača. Korčulanske slastice imaju svoje priče i prigode, a ova knjiga želja je autorice da kroz kulinarstvo sačuva važan dio hrvatske kulturne baštine i tradicije te zabilježi sjećanja na slatke delicije stare Korčule

Mnogobrojni uzvanici uživali su u 15 vrsta slastica iz slatke kuharice, u Pošipu i Malom Plavcu, korčulanskoj rakiji od rogača, oraha, bosiljka, limuna, domaćem korčulankom soku od ljekovitog bilja, šipka, limuna, a svi proizvodi nastali su u domaćoj, originalnoj i posebno osmišljenoj recepturi autoričine obitelji. Od osoba iz javnog i društvenog života Zagreba, korčulanskim slasticama između ostalog razveselili su se Anamarija Brkić, Jelena Rozga, Loredana Bahorić, Vito Padovan i brojni drugi.

Knjiga Slatka Korčula mogla bi postati novi korčulanski suvenir, ali i odlična turistička promidžba otoka i prilika da  mnogim gostima otoka, ali i svim zaljubljenicima u dobru hranu predstavi sve najbolje od korčulanskih slastica. Knjiga je opremljena s kvalitetnim fotografijama prevedena je i na engleski jezik dok dizajn naslovnice i ilustracije potpisuje poznata grafička dizajnerica Tonka Lujanac. 

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više