Search

U zagrebačkoj Esplanadi proslavljeno 10 godina Ville Sandi u Hrvatskoj

U zagrebačkoj Esplanadi proslavljeno 10 godina Ville Sandi u Hrvatskoj

Glasovita talijanska vinarija


Image: PR

Vođenim kušanjem za profesionalce i gala večerom obilježeno je deset godina brenda Villa Sandi u Hrvatskoj

Villa Sandi glasovita je talijanska vinarija koja je među najcjenjenijim proizvođačima prosecca, a brand Villa Sandi prisutan je na tržištu 90 zemalja cijeloga svijeta. Čarima prosecca posvećena je obitelj Moretti Polegato, vlasnici Ville Sandi koji se vinom bave već naraštajima, a u njihovoj proizvodnji prožima se kultura i strast cijele vinske regije u kojoj se Villa Sandi nalazi. Vlasnik proslavljenog brenda i vinarije, gospodin Giancarlo Moretti Polegato, u povodu proslave  desete obljetnice Ville Sandi u Hrvatskoj posjetio je Zagreb. Tijekom vođenog kušanja i svečane večere istaknuo je kako ponosno nastavlja obiteljsku tradiciju, kombinirajući inovacije i istraživanja s poštovanjem i ljubavlju prema baštini i teritoriju.

Giancarlo, Augusta Moretti Polegato,vlasnici Ville Sandi
Osim što je prosecco primamljiva kombinacija vrhunske kvalitete i pristupačne cijene, on odiše finom svježinom i ležernošću zbog koje ga mnogi s užitkom pijuckaju uz ručak ili večeru. Prepoznali su to i potrošači iz više od dvadeset zemalja tržišta na kojima je prisutan brand Villa Sandi. 

Prilikom proslave deset godina Ville Sandi u Hrvatskoj predstavljene su etikete Prosecco Doc Treviso Il Fresco Millesimato, Villa Sandi Il Fresco Rose Doc, Valdobbiadene Prosecco Superiore Docg Extra Dry, Valdobbiadene Prosecco Superiore Docg Millesimato 2015, Valdobbiadene Superiore Di Cartizze Docg i Valdobbiadene Prosecco Superiore Docg Cuvée. 

Najcjenjeniji je prosecco od grožđa iz ekskluzivnih vinograda koji se prostiru padinama u području Cartizze u općini Valdobbiadene te uživaju grand cru status. Tamošnji prosecco ima prestižnu oznaku Superiore DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita), odnosno najvišu talijansku oznaku kvalitete vina kojom se potvrđuje kontrolirano i zajamčeno podrijetlo. Najnagrađivaniji je prosecco Ville Sandi Cartizze Vigna La Rivetta, kojeg je ugledni enološki časopis Wine Spectator u travanjskom izdanju 2016. godine ocijenio najvišom ocjenom 90/90. 

U zagrebačkoj Esplanadi proslavljeno 10 godina Ville Sandi u Hrvatskoj (фото 1)

Prosecco pod punim imenom Villa Sandi Brut Valdobbiadene Superiore di Cartizze Vigna La Rivetta opisuju "fino kremastim, s bogatim notama glazirane marelice, slanih badema i parfea od limuna, s daškom guave". Skladno je to pjenušavo vino slamnato žute boje; svježe, suho i oštro, ali istodobno blago i prepuno voćnih senzacija. Taj pjenušac potječe s imanja Vigna la Rivetta s jedinstvenom blagom mikroklimom i iznimno plodnim tlom. Na hrvatsko tržište uveli su ga profesionalci tvrtke Mohor trgovina, kao i više drugih prestižnih prosecca Ville Sandi. Vlasnik Mohor trgovine, Gordan Mohor, iznimnom je ponosan na deset godina suradnje s prestižnim brandom Villa Sandi.

U zagrebačkoj Esplanadi proslavljeno 10 godina Ville Sandi u Hrvatskoj (фото 2)

U vina Ville Sandi nisu utkani samo vrhunsko vinarsko umijeće i čudesno podneblje nego i bogata povijest u kojoj se čovjek, priroda i arhitektura oduvijek nadopunjuju u savršenoj harmoniji. Vinarija Villa Sandi ujedno je turistička atrakcija, smještena u istoimenu velebnom plemićkom ljetnikovcu iz 1622. godine, prekrasno očuvanom biseru arhitekture okruženom zelenim morem od stotinjak hektara vinograda. Luksuzno imanje svojevrstan je vinarski epicentar talijanske pokrajine Veneto u mjestu Marca Trevigiana, u bujnom brdovitom području poznatom kao Vrt Venecije, a nalazi se šezdeset kilometara sjeverno od toga veličanstvenoga povijesnoga grada. Posebna su atrakcija Ville Sandi podzemni podrumi stari tri stoljeća koji se protežu kilometar i pol ispod dvorca. Savršen je to okoliš za odležavanje i starenje vina zahvaljujući optimalnoj prirodnoj vlažnosti i konstantnoj temperaturi.  

Save

Related articles

Buro 24/7 Selection

više