Search

Višestruka dobitnica Grammyja otvorila 10. Vip Zagreb Jazz Festival

Višestruka dobitnica Grammyja otvorila 10. Vip Zagreb Jazz Festival

Koncert Cassandre Wilson u KD Vatroslav Lisinski


Image: PR

Koncertom jazz dive Cassandre Wilson u prepunoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog sinoć je započeo 10. Vip Zagreb Jazz Festival

Glazbena diva i dvostruka dobitnica Grammyja Cassandra Wilson zagrebačku je publiku oduševila skladbama s klasika "Blue Light 'til Dawn" kao što su "You Don't Know What Love Is", "Come on in My Kitchen" i drugi, da bi na kraju očarala izvedbom pjesme "Strange Fruit", kao hommage Billie Holiday najavivši time album koji sprema njoj u čast. Upravo je album "Blue Light 'til Dawn" i proslava njegove 20. obljetnice povod Cassandrine europske turneje na kojoj su joj se pridružili redom vrhunski glazbenici: gitarist Brandon Ross, bubnjar John Davis, pijanist Jon Cowherd i kontrabasist Lonnie Plaxico.

Među brojnim posjetiteljima našla su se i neka poznata lica poput Josipe Lisac, obitelji Tedeschi, Nenada Korkuta, glumaca Borisa Svrtana i Gorana Grgića, glazbenika Matije Dedića i drugih.

Sljedeći u  nizu ovogodišnjih 15 koncerata jubilarnog Vip Zagreb Jazz Festivala na redu je 15. i 16. svibnja kada će nastupiti Amira Medunjanin u Zagrebačkom kazalištu mladih. Više informacija pronađite ovdje.

Dubravko Merlić i Željka Ogresta

Maja i Emil Tedeschi

Matija Dedić

Đurđa Tedeschi i Josipa Lisac

Nenad Korkut

Boris Svrtan, Goran Grgić i Mladen Pejković

Related articles

Buro 24/7 Selection

više