Search

Glazbeni festival koji nas je oduševio line-upom

Glazbeni festival koji nas je oduševio line-upom

Solange, James Murphy, Nicolas Jaar dolaze na Hvar


Lista glazbenih festivala ovog ljeta postaje sve duža, ali neki su ipak drugačiji od drugih. Najava prvog izdanja ekskluzivnog glazbenog događaja FOR 2013 koji će se održati od 21. do 23. lipnja u gradu Hvaru dobila je naš potvrdan odgovor već na prvi pogled bogatog line-upa. Na jedan od najljepših hrvatskih otoka dolaze svjetska imena predvođena Solange Knowles, Nicolasom Jaarom, Tame Impalom, Jamesom Murphyjem iz LCD Soundsystema, i još mnogi drugi kvalitetni glazbenici koje će organizatori otkrivati u danima koji prethode festivalu.

FOR 2013 je događaj koji u sebi objedinjuje hedonistički ljetni bijeg na rajski otok i visokokvalitetni užitak u probranim glazbenim nastupima koji su, zbog iznimno malog festivalskog kapaciteta od 2 000 posjetitelja, ekskluzivna i rijetka prilika da se u njima uživa u gotovo pa intimnom okruženju.  Odvijati će se na tri hvarske lokacije – klub Veneranda ugostit će večernje koncerte i ekskluzivne DJ setove, a bar Carpe Diem i plaža Amo na otočiću Jerolimu na Paklenim otocima biti će mjesto popodnevne ugode i zabave. Carpe Diem se sa zalaskom sunca pretvara u mjesto noćne zabave s prigodnim programom.


Na spomenutim lokacijama izmjenjivat će se svjetska glazbena imena kao što su Solange koja je krajem prošle godine izdala svoj treći studijski album, kojeg će predstaviti FORskoj publici. Nicolas Jaar također je iznimno talentiran glazbenik, genijalac kojeg domaća publika iznimno cijeni i voli zbog fantastičnog glazbenog izričaja u kojem spretno spaja razne glazbene pravce. Hvarske vedute biti će idealna kulisa za Jaarovu glazbu. Ljubitelji indie-psihodeličnog zvuka oduševit će se gostovanjem Australaca Tame Impala, a hvarski nastupi glazbenih teškaša koji obijaju pozornice najvećih svjetskih festivala - Jamesa Murphya (ex. LCD Soundsystem) i belgijskih glazbenih virtuoza 2ManyDJs unaprijed se smatraju jedinstvenim prilikama da se u njihovoj glazbi uživa u ekskluzivnom, intimnom okruženju.


Osim navedenih, FOR 2013 glazbeno će obogatiti nastupi Jacquesa Greenea, Tensnakea, Bag Raidersa, Kate Boya, Young Dreamsa, Canyonsa, po razuzdanim glazbeno-plesnim zabavama poznati britanski kolektiv Horse Meat Disco te, zasad, jedini domaći predstavnici – Symbol One. Glazbeni dvojac čine Vinko Pelicarić i Eduard Raos koji su svoj zadnji singl "Pink Elephant" izdali za australski label Club Mod.


FOR 2013 organizira cijenjeni australski glazbeni label Modular, kojeg je 1998. osnovao glazbeni promotor Stephen Pavlovic, izdavačka kuća s koje su u svijet krenuli albumi bendova poput Yeah, Yeah, Yeah’s, Klaxons, Azari&III, The Presets, Cut Copy. U prodaji će biti samo 2 000 ulaznica, a trodnevna festivalska ulaznica moći će se kupiti od utorka, 30. travnja. Do tada se ulaznice mogu rezervirati ovdje.

Glazbeni festival koji nas je oduševio line-upom (фото 1)
Tekst: T.K.
Foto: PR

Leave a comment

više