Search

Velvet vas poziva na urbani piknik

Velvet vas poziva na urbani piknik

Prilika za kreativnu razmjenu ideja, hrane i pića

Dokoličarenje je danas ultimativni luksuz i baš zato je tim iz kultnog kafića/galerije Velvet odlučio organizirati prvi zagrebački urbani piknik. Ideja urbanog piknika u formi galerijskog dokoličarenja rođena je još prije nekoliko godina na relaciji Pula-Bruxelles, kada je kustosica Paola Orlić po prvi puta takav piknik organizirala u pulskoj galeriji Makina. Pretvarajući galerijski prostor u pseudo-livadu, pulskoj je publici, ugodno smještenoj između mirisnih grmova cvijeća i aromatičnog bilja, predstavljen koncept inverzije forme vernissagea kada su hrana i piće pretvoreni u glavni mediji komunikacije kreativnih ideja. Tematski interpretirani i predstavljeni na način koji nudi puno više od doslovnosti utaživanja žeđi i gladi, publika je iz pasivnih receptora postala aktivni participant socijalnog eksperimenta, tzv. novog urbanog dokoličarenja.

Velvet vas poziva na urbani piknik (фото 1)

Doris Cerin i Paola Orlić

25. travnja od 19 sati u Dežmanovoj ulici 9, priliku za kreativnom razmjenom ideja, hrane i pića, imati će zagrebačka publika. O ideji dokoličarenja nekad i danas, te o pikniku kao motivu u umjetnosti razgovarat će Paola Orlić i Vlatka Kolarović s brojnim okupljenim gostima. Svoje sjajne kulinarske specijalitete otkrit će poznata istarska MasterChef(ica) Doris Cerin, zatim će nastupiti i ponuditi na kušanje svoje proizvode maslinarka Nicoletta Balija, jedini hrvatski proizvođač šafrana Alessandro Candotti, proizvođač kozjih sireva Aleš Winkler iz Stancije Kumparička i slavni vinar Franco Cattunar s preko dvadeset vinskih sorta. Istarskoj gastro ekipi pridružit će se i dizajnerica, ilustratorica, kuharica BooBoo Tannenbaum s Kexom (i ponekom značajnom pitom!) za podizanje razine serotonina te raznim pripadajućim crtarijama bez kojih ne možete otići doma. 

Urbani piknik pokušat će izvući i ono najbolje iz nas: vratiti izgubljeno vrijeme u kojem smo se znali družiti bez žurbe, a u hrani uživati polako. I baš u tim trenutcima rađaju se najsjajnije ideje.

Velvet vas poziva na urbani piknik (фото 2)

Tekst: T.K.
Foto: PR 

više