Traži

Akcija ''Za ljepši grad'' se nastavlja

Akcija ''Za ljepši grad'' se nastavlja

Poznate osobe i građani u akciji za čišći Zagreb


Akcija "Za ljepši grad" započela je 2010. godine kada je Antena Zagreb u suradnji sa Zagrebačkom bankom započela veliku inicijativu za uređenje lokacija diljem grada. Danas, četiri godine kasnije, Antena Zagreb je zajedno sa svojim slušateljima i građanima, zahvaljujući više od 400 prijava, uredila 9 lokacija u Zagrebu. Tako su novo lice u protekle tri godine dobili Park Mladenaca u Sigetu, pothodnik u Gajnicama, dječje igralištu u Donjoj Dubravi, pothodnik između Zapruđa i Utrina, prolaz u Runjaninovoj, igralište Dječjeg vrtića u Sigetu, park ispred ulaza u tunel na Gračanima, Sportski centar na Ravnicama te park ispred stambenih zgrada u Vukomercu.

U travnju ove godine prva misija akcije "Za ljepši grad" uspješno je obavljena u Travnom, gdje je park Travno iza Mamutice dobio novi izgled. Ličile su, čistile i sadile vrijedne ruke stanara kvarta Travno, ali i cijelog grada, a pomogli su i poznate ličnosti iz javnog života: glumica Nataša Janjić, dizajnerica Aleksandra Dojčinović, košarkaši Cibone, Doris Pinčić, Duško Modrinić i mnogi drugi.

Prošlog vikenda druga ovogodišnja akcija održana je na zagrebačkom Črnomercu, na popularnom igralištu Keglić. Kako to obično biva u akcijama Antene Zagreb i Keglić je okupio mnoge građane, koji su se primili ličenja, uređivanja, kopanja, sve u želji da svom kvartu daju svježiji izgled. Uz građane, akciju su ponovo podržale i poznate osobe iz javnog i društvenog života Zagreba: RTL-ove voditeljice Edita Misirić, Antonija Stupar Jurkin, pjevačica Elementala Mirela Priselac Remi i mnogi drugi.

Ove subote u pripremi je akcija uređivanja Schlosserovih stuba, a svi zainteresirani građani koji žele biti dio ove hvalevrijedne akcije mogu se prijaviti putem web stranice radija Antene.

Tekst: T.K.
Foto: PR

više