Search

Obilježavanje 10 godina pilatesa u Hrvatskoj

Obilježavanje 10 godina pilatesa u Hrvatskoj

Gostovanje svjetske stručnjakinje pilatesa u Zagrebu


Asja Petersen i Rebecca Leone

Prošlo je 10 godina otkad je Asja Petersen pokrenula trend vježbanja pilatesa u Hrvatskoj. Asja je verificirani instruktor pilatesa i vodeći regionalni edukator izvorne pilates tehnike, a ovu okruglu brojku dosljedno će proslaviti u danima koji su pred nama. Asja Petersen dovodi u Zagreb Rebeccu Leone, jedno od vodećih imena iz svijeta pilatesa. Rebecca Leone je internacionalni pilates edukator s više stotina održanih edukacija i predstavnik svjetske krovne udruge za pilates - PMA. Njena je misija prenositi izvornu tehniku Josepha Pilatesa kako bi što više ljudi ovakvim načinom vježbanja imalo koristi za svoje zdravlje. Tijekom Rebeccina boravka u Zagrebu, Rebecca i Asja će zajedno održati niz interaktivnih radionica, namijenjenih svima koji se rekreativno i profesionalno bave sportom, fizioterapeutima, plesačima, yoga instruktorima i vježbačima. Ovakva rijetka prilika gostovanja svjetski renominirane stručnjakinje iz područja pravilnog i zdravog vježbanja u Hrvatskoj, svakako valja iskoristiti. Više o rasporedu i programu možete saznati na proljetnom druženju u zagrebačkom Velvetu, 16. svibnja s početkom u 19:30.

Obilježavanje 10 godina pilatesa u Hrvatskoj (фото 1)

Uz vođenje vlastitog studija već 10 godina i svakodnevnog rada s vježbačima, Asja kontinuirano održava edukacije na međunarodnim pilates konvencijama i educira mlade naraštaje pilates instruktora. Svojim zaraznim entuzijazmom educirala je niz generacija etabliranih instruktora u Hrvatskoj i regiji, od kojih danas neki i samostalno vode svoje centre. Neki od Asjinih učenika bili su i Mario Valentić, Sara Barbieri, Ognjen Vučinić i mnogi drugi. Trenutno i predaje na prvom hrvatskom Fitness učilištu pilates tehniku, po prvi puta uvrštenu u formalno obrazovanje.

Cijeli profesionalni vijek provela je u svijetu vrhunskog sporta i fitnessa. Bila je dvostruka državna vice prvakinja u bodybuildingu i članica hrvatske bodybuilding reprezentacije, predstavljajući Hrvatsku na svjetskim i europskim prvenstvima. Radila je kao koordinatorica programa "Keeping NATO fit" u Nizozemskoj. Svoje početke profesionalnog bavljenja sportom započela je kao pripadnica prve generacije aerobik i fitness instruktora, učeći od profesora Žarka Stojića.

Obilježavanje 10 godina pilatesa u Hrvatskoj (фото 2)

Tekst: T.K.
Foto: PR 

Leave a comment

više