Search

Darkwood Dub, Cults i Nipplepeople na Glory Dayz

Darkwood Dub, Cults i Nipplepeople na Glory Dayz

Za vedriji početak jeseni


Nakon mnogih koncerata domaćih i stranih izvođača, izdavačka kuća Menart odlučila je pokrenuti šarmantan glazbeni festival. Prvo izdanje festivala Glory Dayz održat će se 28. i 29. rujna 2012. na Zagrebačkom velesajmu! Nakon 15 godina vrijednog rada, tisuća izdanja te koncerata domaćih i stranih izvođača stvoreni su temelji za nove pokretačke ideje kao krune dosadašnjeg uspješnog poslovanja diskografske kuće Menart. S novim ambicijama i pothvatima Menart se odlučio na korak dalje i prionuo na organizaciju novog festivala u Zagrebu. Sam datum održavanja festivala sugerira da kraj ljeta ne mora i ne smije uvijek biti sumorni povratak u grad nakon morskih valova jer pred nama su neke nove sezone i neki novi događaji. Ritam jeseni u Zagrebu ubrzat će festival Glory Dayz, a odabir Zagrebačkog Velesajma kao nove koncertne lokacije, kroz koji pulsira grad, sigurni je zaklon od moguće jesenje kiše.

Darkwood Dub, Cults i Nipplepeople na Glory Dayz (фото 1)

New Wave Syria

Na dvije pozornice nastupit će pozamašan broj stranih i domaćih bendova, a između ostalih  Saint Etienne čija obrada pjesme Neila Younga „Only Love Can Break Your Heart" često odzvanja radijskim postajama, Peter Hook & the Light (ex Joy Division, New Order) koji će izvesti hitove legendarne grupe Joy Division, zatim karizmatični Britanci Spiritualized, teksaški glazbenik Josh T. Pearson, SvadbasNipplepeoplePavelDarkwood DubNew Wave SyriaKimikoIntrude, Lollobrigida, Pink studio, Rebel Star te novi domaći rock bend SuperOperater koji je okupio bivše članove Majki, Laufera i Kojota.

Darkwood Dub, Cults i Nipplepeople na Glory Dayz (фото 2)

Cults

Bend koji nestrpljivo iščekujemo su Cults, mladi njujorški indie bend kojeg čine Madeline Follin i Brian Oblivion, par i u privatnom životu. Publika u Americi već je prepoznala njihov retro zvuk upotpunjen nježnim Madelineinim vokalom, a pjesma „Go Outside″ proglašena je 2010. najboljom novom pjesmom prema Pitchforku, što im je otvorilo put za dalje u svijetu glazbe.

Darkwood Dub, Cults i Nipplepeople na Glory Dayz (фото 3)

Kitty, Daisy & Lewis

Još jedan zanimljiv benda dolazi iz Londona pod imenom Kitty,Daisy&Lewis kojeg čine dvije sestre i brat obitelji Durham. Sviraju manje-više na svemu čega se dohvate, a uz pomoć kontrabasa, bubnja, klavira, bendža, harmonike, ksilofona i sličnih instrumenata stvaraju glazbu širokog raspona ujecaja. Iza sebe imaju 3 albuma, a svirkama su privukli mnoge obožavatelje poput Amy Winehouse, Chrisa Martina, Dustin Hoffmana i Ewan McGregora.

Darkwood Dub, Cults i Nipplepeople na Glory Dayz (фото 4)

Svadbas

Festival je namijenjen svim pravim zaljubljenicima u glazbu te onima koji će se s izvođačima prvog festivalskog izdanja susresti prvi put i otkriti neke nove note, neke nove vokale, podsjetiti se starih, a možda čak i zaplesati dok dobrog provoda neće manjkati! Festival će biti odličan izbor za sve ljubitelje glazbe, pa i one koji bi samo poželjeli vedriji početak jeseni. 

Tekst: T.K.

Foto: Glory Dayz

Leave a comment

više