Search

15 vrhunskih koncerata za jubilarno izdanje Vip Zagreb Jazz festivala

15 vrhunskih koncerata za jubilarno izdanje Vip Zagreb Jazz festivala

Deseto izdanje jazz festivala počinje već u travnju


Image: PR

Jubilarno deseto izdanje Vip Zagreb Jazz Festivala ove će godine početi nešto ranije i ponuditi vjernoj jazz publici čak 15 koncerata impresivnih imena jazza kroz cijelu godinu

Koncertom jazz dive Cassandre Wilson, 8. travnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog započinje ovogodišnji jubilarni 10. Vip Zagreb Jazz Festival. U prvom proljetnom dijelu festivala ljubitelji vrhunskih glazbenih doživljaja imat će priliku uživati u nastupima još triju diva. Tako će Amira Medunjanin svoj novi album predstaviti 15. i 16. svibnja, Carla Bley Trio nastupa 5. lipnja, a legendarna Dee Dee Bridgewater 14. lipnja.

Dee Dee Bridgewater

Za četiri dame koje će nastupiti u proljetnom dijelu Festivala, cijenjeni jazz novinar i publicist Davor Hrvoj ističe da su sve redom "izvanredne interpretatorice" te nastavlja: "Cassandra Wilson jedna je od najvažnijih i najsvestranijih pjevačica jazza. Njeno je stvaralaštvo zasnovano na suvremenoj glazbi, ali istodobno uvijek drži do tradicije. Najavljeni novi album Amire Medunjanin iščekujemo sa znatiželjom jer je dosad pokazala da na zanimljiv način promišlja sevdah te da u njezinim izvedbama uvijek ima prostora i za elemente jazz glazbe. Treće ime je Carla Bley, gotovo pola stoljeća jedno od vodećih imena suvremenog jazza koja surađuje s najvećim zvijezdama toga žanra. Bley je, kao i Dee Dee Bridgewater, još jedno veliko ime ovogodišnjeg Festivala i višestruka dobitnica Grammyja. Za Dee Dee Bridgewater karakteristično je da su njezine izvedbe uvijek među najuzbudljivijima na svjetskoj jazz sceni".

Carla Bley

Ulaznice za prvi koncert 10. Vip Zagreb Jazz Festivala, onaj Cassandre Wilson 8. travnja u Lisinskom, u prodaji će biti tijekom idućeg tjedna, a sve informacije o festivalu potražite na www.vipzagrebjazzfestival.com.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više