Search

Advent u Muzeju za umjetnost i obrt donosi čarobne izložbe i još puno toga

Advent u Muzeju za umjetnost i obrt donosi čarobne izložbe i još puno toga

Početkom prosinca u Zagrebu


Image: PR

Dođite na mjesto gdje ćete doživjeti povijest… i dotaknuti sadašnjost!

Doživite Advent u MUO i uvjerite se da snovi mogu postati stvarnost! Uputite se na jedan od najljepših zagrebačkih trgova u jednu od najatraktivnijih donjogradskih palača - Muzej za umjetnosti obrt gdje vas očekuju čarobne izložbe koje pričaju priče o dva umjetnika - o Jelku Yureshi koji je ostvario svoje snove na svjetskim baletnim pozornicama i Igoru Galašu, modnom dizajneru koji vunenim nitima osvaja modni svijet.

Na krilima nezaboravne i jedinstvene izložbe o najslavnijem baletu na svijetu, Orašar – najljepša božićna bajka, koja je prošlog Božića mnoge ostavila bez daha, Muzej za umjetnost i obrt vam ove godine donosi još jednu čarobnu i jedinstvenu izložbu.

Izložba "BALET I STRAST – DONACIJA JELKA YURESHE"
(5. prosinca 2017. - 18. veljače 2018.)

Priča o dječaku rođenom u skromnoj zagrebačkoj obitelji pod imenom Željko Jureša koji je sa svojom životnom i plesnom partnericom Belindom Wright obišao zemaljsku kuglu i postao princem baletnih čarolija. Po prvi puta javnost će imati prilike vidjeti raskošne kostime dizajnirane za Jelka Yureshu i Belindu Wrightu kojima su plesali najistaknutije uloge klasičnog baletnog repertoara, mnogobrojne memorabilije koje svjedoče o prijateljstvu s baletnim velikanima poput Ane Pavlove, Rudolfa Nurejeva, Mihaila Barišnjikova, Margot Fonteyn i brojnih drugih. Izložbu će upotpuniti donacija slika, knjiga, fotografija, skulptura i drugih vrijednih predmeta koje je hrvatsko-britanski baletni umjetnik Jelko Yuresha poklonio Muzeju za umjetnost i obrt!

Izložba "NA IGLAMA – MODNI DIZAJN IGORA GALAŠA"
(19. prosinca 2017. – 28. siječnja 2018.)

Topla i inspirirajuća adventska izložba predstavit će impresivne pletene, unikatne kreacije mladog hrvatskog, talentiranog i svjetski nagrađivanog modnog dizajnera Igora Galaša. Izložba će vas uvesti u svijet čarobne igre pletiva predstavljajući autorov dugogodišnji opus unikatnih kreacija u pletivu u više od 80 predmeta, odjeće i nacrta iz nagrađivanih kolekcija od 2006. do 2012. godine. U Muzeju za umjetnost i obrt čeka vas još jedna priča o umjetničkom ostvarenju kojim se mogu isplesti budućnost i snovi!

Doživljaj Adventa u MUO upotpunit će pregršt zanimljivih popratnih događanja: koncerti, radionice, druženja uz izradu božićnih kuglica, Festival adventskih pjesama, nastup gospel zbora i još mnoštvo drugih iznenađenja! Cijeli adventski program u MUO možete pronaći ovdje. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više