Search

Büro 24/7 preporučuje: Izložba Dobranić & Zalukar

Büro 24/7 preporučuje: Izložba Dobranić & Zalukar

Zajednička izložba dizajnera Igora Dobranića i fotografa Hrvoja Zalukara

Image: PR

U okviru ovogodišnjeg 10. Modnog ormara, u zagrebačkoj Galeriji ULUPUH (Tkalčićeva 14)večeras se u 19 sati otvara zajednička izložba modnog dizajnera Igora Dobranića i fotografa Hrvoja Zalukara

Igor Dobranić izložit će odabir svojih modela kojima se predstavljao na revijama Modnog ormara u proteklih deset godina trajanja ove manifestacije. Uz modne kreacije bit će izložene fotografije Hrvoja Zalukara koji ih je samostalno, bez upliva dizajnera, fotografski interpretirao, ponudivši svoje viđenje modela.  
"Dobranićeva fina igra s tkaninama i oblicima, preklapanjima i nabiranjima, oko za detalj i sklonost profinjenoj nosivosti, iz godine u godinu mogla se prepoznati i u njegovim malim kolekcijama za Modni ormar. Ne mareći za jeftini sjaj, hod po rubu i, osobito, estradizaciju, Dobranić je prepoznatljiv po naklonosti i poštovanju prema materijalu i zvanju, te istinskim ženama. Zato se svaku od njegovih kreacija s Modnih ormara uvijek moglo lako zamisliti kako, oslobođena stylinga, s piste silazi na pločnik.

Büro 24/7 preporučuje: Izložba Dobranić & Zalukar (фото 1)
Sličan senzibilitet i oko za estetski sklad gaji i Hrvoje Zalukar, prvenstveno fotograf, ali i magistar dizajna arhitekture, te veliki zaljubljenik u analognu fotografiju. Zalukar pušta da ga zavedu detalj, prostor i atmosfera, sliku koju je doživio provjerava kroz tražilo fotoaparata i onda kreće. Budući da, kao i Dobranić, gleda očima i emocijama, svaka snimka nalik je na slikarsko djelo. Moda i kamere odavno se vole javno, a na Zalukarovim snimkama u toj se vezi prepoznaje i mnogo uzbuđenja nalik na filmska, poticajni miks napetosti, neizvjesnosti i naklonosti. Udruženi zajedničkom izložbom i sličnim senzibilitetom, Dobranić i Zalukar uspjeli su stvoriti nezaboravan modni, vizualni i emotivni doživljaj." (iz predgovora Sonje Braut)

Büro 24/7 preporučuje: Izložba Dobranić & Zalukar (фото 2)

Izložba će se moći pogledati do 27. studenog, radnim danom od 10 do 17 sati. Od 20. do 22. studenog, u vrijeme održavanja manifestacije Zagrebački vikend galerija, izložba će se moći razgledati prema slijedećem rasporedu: u petak, 20.11. od 11 do 22 sata, u subotu, 21.11. od 11 do 19 sati te u nedjelju, 22.11. od 11 do 17 sati. Ulaz na izložbu je slobodan.

Büro 24/7 preporučuje: Izložba Dobranić & Zalukar (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više