Search

Birajte između dva odlična koncerta večeras u Zagrebu

Birajte između dva odlična koncerta večeras u Zagrebu

Vintage Industrial bar ili Vip club


Image: PR

U Vintage Industrial Baru čut ćete pitke indie note sjajnih mladih izvođača uključujući i poznati beogradski bend Stray Dogg, a u Vip club se vraćaju fantastični multiinstrumentalisti na čelu s Makom Murtićem i Majom Rivić

Najveća regionalna top lista Muzika Je Zvonko Radost bit će domaćin zanimljivoj glazbenoj večeri u Vintage Industrial Baru, a svi oni koji prate regionalnu indie folk scenu znaju o čemu govorimo. Line up čine beogradski Stray Dogg koji je dosad objavio dva studijska albuma ("Almost" i "Fire's Never Wrong"), a treći je najavljen za 2015. godinu i do danas su odsvirali preko stotinu koncerata. Pored samostalnih nastupa, tokom karijere dijelili su binu s mnogim slavnim domaćim i stranim imenima kao što su Damien Jurado, Chinawoman, Scoutt Niblett, Mark Eitzel, Darkwood Dub, Obojeni Program, Rambo Amadeus, Howe Gelb...

Nakon njih nastupit će Sara Renar koju stavljaju u sam vrh novog vala hrvatske kantautorske scene. Zagrebačka kantautorica sama potpisuje tekstove i glazbu za svoje pjesme. Svojim novim albumom "Jesen" Sara je potvrdila status najprogresivnije glazbenice novog vala, prikupivši samo najbolje recenzije regionalnih portala, magazina i radio postaja. Nakon što je rasprodala zagrebačku Tvornicu krajem rujna prošle godine, prije dva mjeseca nastupila je i na RockOff festivalu i osvojila nagradu za najbolju izvedbu.

Kao posljednji talent nastupit će J. R. August, mladi umjetnik, kompozitor, kantautor i multiinstrumentalist iz Zaboka. Nakon postavljanja prvog dijela kvadrilogije "Man with the Magnificent Mind" na YouTube-u, video je u manje od tjedan dana postao broj 1 na službenoj stranici benda Coldplay, izazivajući odlične reakcije domaće i strane publike, premašujući 60.000 klikova na YouTube-u. Drugi, treći i četvrti dio kvadrilogije, "Distort Reality", "John John" i aktualni "Change of Seasons" izazvali su slične reakcije. 

Koncert počinje u 20:30 sati, a prije i nakon nastupa bendova publiku će zabavljati DJ Trsha. Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 30 kuna, a na dan koncerta 40 kuna.

Birajte između dva odlična koncerta večeras u Zagrebu (фото 1)

U Vip club se vraćaju Mak Murtić i Maja Rivić, inače predvodnici Mimika Mak Murtić Ensemblea koji čini čak 18 glazbenika, a djeluju uglavnom u Londonu kao retro-futuristički jazz ansambl koji se kreće između Londonske underground i Londonske Jazz scene. Do sada su nastupali na Festivalima povodom Olimpijskih Igara 2012. godine, na London Jazz Festivalu 2012. i 2014. godine, na Latitude Festivalu te bili izabrani kao novo otkriće na Love Supreme Jazz Festivalu i "the ones to watch in 2015" u Jazzwise magazinu. Za ovu jedinstvenu priliku Mimiku će uz Maka i vokalisticu Maju Rivić, činiti redom poznati hrvatski jazz glazbenici, a izvoditi će retro-futurističku satiru o tehnokratskoj civilizaciji ljudi na Marsu koja propada pod ekonomskim pritiscima te prolazi kroz dubinsku reorganizaciju društva. U nastupu će im pomoći Vid Jeraj s interpretacijom Slavenskog Panteona kroz Ruski Futurizam. Koncert počinje u 21 sat, a cijena ulaznice je 30 kn.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više