Search

Božić u duhu starog Zagreba u galeriji Klovićevi dvori

Božić u duhu starog Zagreba u galeriji Klovićevi dvori

Kulinarski eventi i bogat program ovog vikenda

Urednik: Tina Kovačiček


Image: PR

U sklopu Božića starog Zagreba uz sajam antikviteta i izložbu jaslica te brojna predavanja koja kroz priče o tradicionalnim božićnim običajima oživljavaju duh starog Zagreba, projekcije božićnih filmova i mnogih drugih sadržaja, galerija Klovićevi dvori pripremila je i tri kulinarska showa na temu tradicionalnih božićnih recepata

Večeras, 18. prosinca, od 18 do 19 sati za vas će pripremati starozagrebačka jela Badnjaka Dario Lide. U atriju Galerije Klovićevi dvori moći ćete degustirati paštetu od dimljene pastrve i pohani smuđ s krumpir salatom. Nakon fine hrane ostanite na druženju u atriju gdje od 20 sati nastupa Podium Brass Kvintet. Nastavak slijedi i u subotu, 19. prosinca, od 12 do 14 sati kada će Marko Jovančević, glavni kuhar restorana Pivana za vas pripremati kunića u pivu. Povedite svoju obitelj i prijatelje na subotnji ručak u bajkovito uređenu Galeriju Klovićevi dvori i dobro se zabavite uz dobru glazbu, finu hranu i božićno pivo.

Božić u duhu starog Zagreba u galeriji Klovićevi dvori (фото 1)

Za najmlađe će u isto vrijeme biti organizirana radionica izrade personaliziranih staklenih kuglica gospođe Martine Šimunković i obrta Koogle. Ponesite drage sitnice koje biste voljeli vidjeti u kugli na svome boru ili uspomenu koju biste voljeli pokloniti dragom prijatelju i Martina će se pobrinuti da vaš poklon bude originalan.

Božić u duhu starog Zagreba u galeriji Klovićevi dvori (фото 2)

U utorak, 22. prosinca 2015., nakon predavanja Božice Brkan u 19 sati o pripremi tradicionalnih božićnih slastica ostanite na kulinarskom showu Vladimira Šajnovića, vlasnika restorana Cheflja koji za sve posjetitelje od 20 sati priprema blagdanska mesna jela i božićne slastice. Moderatori kulinarskog showa Vladimira Šajnovića su Goran Pirš Piro i Davor Gobac. Za najljepši božićni ugođaj organizatori su pripremili i projekcije filmova. U subotu, 19. prosinca 2015., od 19 sati možete pogledati božićni klasik "It's a wonderful life" (1946.). U nedjelju, 20. prosinca, u 20:00 prvi put u Hrvatskoj zahvaljujući finskom veleposlanstvu u RH, moći ćete pogledati potpuno drugačiji božićni film "Rare Exports: A Christmas tale" (2010).

Božić u duhu starog Zagreba u galeriji Klovićevi dvori (фото 3)

Na zagrebačkom Gornjem gradu na prostoru platoa Gradec traje proces izrade nekoliko ledenih skulptura. Nakon skulpture "LikeZG" na platou je izrezbareno veliko adventsko prijestolje na koje će posjetitelji moći i sjesti. Izrađen je i ledeni DJ pult koji će od večeras biti u funkciji, a dok se posjetitelji zabavljaju uz glazbu mogu promatrati postojeće skulpture i pratiti izradu ledenog šanka koji se otvara u subotu. Tako da vam predlažemo da isplanirate ovaj vikend na Gornjem gradu!

Božić u duhu starog Zagreba u galeriji Klovićevi dvori (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više