Search

Büro 24/7 najavljuje: D-izložbu

Büro 24/7 najavljuje: D-izložbu

U sklopu 6. Međunarodnog festivala dizajna Dan D 2015.


6. međunarodni festival dizajna Dan D, koji će se od 3. do 5. srpnja održavati u kompleksu bivše Vojne bolnice u Vlaškoj 87 u Zagrebu, najavljuje bogati program događanja, izložbi, predavanja, diskusija, radionica te tuluma

D-izložba je platforma Dana D za predstavljanje natječajem izabranih najboljih mladih dizajnera iz regije bez obzira na to je li aktivno djeluju na sceni ili će na nju tek kročiti. Na natječaj su se mogli prijaviti svi autori koji stvaraju u sferi dizajna i srodnih kreativnih struka, s jedinim uvjetom da su mlađi od 35 godina.

Büro 24/7 najavljuje: D-izložbu (фото 1)

Ovogodišnja D-izložba predstavlja dvadesetak natječajem izabranih najboljih mladih autora ili timova autora do 35 godina starosti, koji dolaze iz Hrvatske i iz regije, a na Danu D će se predstaviti u širokom rasponu od naručenih ili samoiniciranih radova, mentoriranih ili samostalnih projekata te onih projekata i koncepata osmišljenih i realiziranih upravo za nastup na festivalu. Zastupljena su različita područja dizajnerskog i kreativnog djelovanja; od produkt dizajna i dizajna vizualnih komunikacija, modnog dizajna, dizajna interakcija, ilustracije, inkluzivnog dizajna, konceptualnih projekata pa do onih rubnih projekata koji povezuju različite discipline.

Büro 24/7 najavljuje: D-izložbu (фото 2)

Dosadašnja izdanja D-izložbe, koja od prvog Dana D čini izložbenu okosnicu festivala, pokazala su kako je upravo ovaj način predstavljanja javnosti siguran put za mlade autore da njihov rad dođe do što šire publike i pomogne im u njihovoj daljnjoj afirmaciji. Odličan primjer za to su svi dosadašnji pobjednici D-izložbe, primjerice dvojac This Town Needs Posters koji su nakon lanjske prve nagrade za svoj rad nanizali niz priznanja te angažmana na domaćoj i regionalnoj sceni, ili projekt Lisnati Odred koji je upravo na Danu D premijerno predstavljen, a kasnije je na tržištu i sceni doživio veliki uspjeh.

Büro 24/7 najavljuje: D-izložbu (фото 3)

Büro 24/7 najavljuje: D-izložbu (фото 4)

Büro 24/7 najavljuje: D-izložbu (фото 5)

Izlagači izabrani da sudjeluju na ovogodišnjoj izložbi su: Ana Armano Linta, Željko Beljan, Vlatka Blakšić & Katerina Duda, Andrej Đukić, Marija Gradečak, Lana Grahek, Rešetke nisu prepreke, Ena Jurov, Leila Kasumović, Ivan Kunjašić, Me and the Machine, Neuralab, Sara Pavleković Preis, Barbara Rad, Ana Radovanović, Imelda Ramović, Alma Šavar, Gala Marija Vrbanić, studenti Studija dizajna 3. godina te tim vk@frka2015.

Büro 24/7 najavljuje: D-izložbu (фото 6)

D-izložba će se moći pogledati sva tri dana trajanja festivala, na 2. katu kompleksa u Vlaškoj. U nedjelju 5. srpnja, na samom zatvaranju festivala, najbolji izlagači na D-izložbi po sudu međunarodnog žirija bit će nagrađeni.

Büro 24/7 najavljuje: D-izložbu (фото 7)

Büro 24/7 najavljuje: D-izložbu (фото 8)

Büro 24/7 najavljuje: D-izložbu (фото 9)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više