Search

Četvrtak rezervirajte za predstavljanje mega projekta iza kojeg stoje hrvatski autori

Četvrtak rezervirajte za predstavljanje mega projekta iza kojeg stoje hrvatski autori

Tunel Eurasia - predavanje u Oris Kući arhitekture


Image: PR

U četvrtak, 9. veljače, u Oris Kući arhitekture u 19:00 sati, Dean Skira će sa svojim suradnicima predstaviti mega projekt ispod Bospora - podvodni tunel Eurasia

U četvrtak, 9. veljače 2017. godine, u Oris Kući arhitekture u 19:00 sati, Dean Skira će zajedno sa svojim suradnicima predstaviti mega projekt podvodnog tunela Eurasia o kojem smo već pisali ovdje, a koji je značajnim dijelom realiziran prema njihovim rješenjima.

Dekorativna arhitektonska rasvjeta tunela ispod Bospora, realizirana je prema konceptu dizajnera rasvjete Deana Skire. Arhitekti Dino Krizmanić i Leonid Zuban razvili su arhitektonsko rješenje ulaza u tunel, dok je projekt konstrukcije i statike izradio prof. Berislav Medić iz zagrebačke tvrtke Upi2M.

Četvrtak rezervirajte za predstavljanje mega projekta iza kojeg stoje hrvatski autori (фото 1)

Prometnica, koji spaja Kazlicesme na europskoj strani Istanbula i Göztepe na azijskoj, duga je 14,6 km od kojih se 5,4 km nalazi ispod razine morskog dna. Svakodnevno se preko bosporskog tjesnaca odvija cestovni promet kojim putuje preko 2 milijuna ljudi, što je dosad stvaralo velike zastoje i buku. Stoga je ovaj zahtjevan inženjerski pothvat, koji je trajao 55 mjeseci i za čiju je izgradnju izdvojeno 1 milijardu i 300 milijuna dolara, vješto riješio infrastrukturne probleme započevši radove s azijske strane prije pet godina i skrativši putovanje s prijašnjih 100 na 15 minuta.

Četvrtak rezervirajte za predstavljanje mega projekta iza kojeg stoje hrvatski autori (фото 2)

Dean Skira okupio je tim koji je svojim kompetencijama i kvalitetnim rješenjima odabran kao najbolji za realizaciju projekata rasvjete i arhitekture ulaza podvodnog međukontinentalnog tunela Avrasya - Eurasia čiji su investitori turski Yapi Merkezi i južnokorejski SK E&C.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više