Traži

Danas počinje 11. Illectricity Festival u Zagrebu

Danas počinje 11. Illectricity Festival u Zagrebu

Bogat popratni program festivala audio-vizualnih umjetnosti


Fotografija: PR

Jedanaesto izdanje Illectricity Festivala audio-vizualnih umjetnosti odvija se od 4. do 12. prosinca na više lokacija u Zagrebu. Festival i ove godine predstavlja odličan glazbeni program i otkriva nove glazbene trendove, ali ima i veliki naglasak na edukaciji, te kroz seriju radionica promovira glazbu i vizualne umjetnosti

U ponedjeljak, 7. prosinca, u Pogonu Jedinstvo od 20 sati na rasporedu je "Bring Your Own Beamer". Kao dio svjetske BYOB mreže, CFSN u suradnji s Hiperprodukcijom organizira VJ događaj na kojem nema unaprijed postavljenih okvira, a svatko može doći, donijeti laptop i projektor (nekoliko će projektora biti na raspolaganju u prostoru), pronaći komad zida na koji će projicirati i raditi što god želi. To je neformalan događaj čiji je cilj druženje i razmjena iskustva između VJ-a, ali i interakcija s publikom. Ulaz je slobodan.

Videoskop Guerilla održat će se u četvrtak, 10. prosinca, na još neobjavljenoj lokaciji u centru Zagrebu (pratite Illectricity Facebook event i na vrijeme ćete saznati mjesto radnje). To je projekt koji se događa na nekoj javnoj površini u gradu, a uključuje nekoliko VJ-a koji mapiraju odabranu zgradu na koju se projicira slika te se nekoliko sati tijekom večeri izmjenjuju dok publika uživa u opuštenom video događaju usred grada.

Danas počinje 11. Illectricity Festival u Zagrebu (фото 1)

Radionica "Illektroničke Glazbe" traje od 9. do 11. prosinca u Društvu arhitekata Zagreba na Trgu bana Jelačića. Bavit će se poticanjem kreativnosti kroz zanimljiva idejna rješenja, a potrebno je osnovno poznavanje softwarea, po mogućnosti Abletona, koji će na radionici biti predstavljen kao interaktivan alat za izvođenje glazbe uživo ili kroz finalizaciju konkretnog proizvoda. Voditelj je naš DJ i producent Ratko Filipović – Examine. Prijavite se na adresu illektronickaglazba@gmail.com do 8. prosinca do 22 sata, uz kratku biografiju i link na radove.

Danas počinje 11. Illectricity Festival u Zagrebu (фото 2)

Illectricity Festival počinje u ponoć u petak, 4. prosinca, u Sirupu kada će se održati "Sound Clash" na kojem će se glazbeno sukobiti četiri kolektiva – Team itch, Team Foil, Team Funk Guru i Team phillipe, a ceremoniju će voditi gromki, ali topli glas etera – Topssy. Kroz pet tematski različitih rundi, od kojih svaka traje po sat vremena, svaka DJ ekipa ima 15 minuta po rundi kako bi predstavila svoj zvuk. Senzori pokreta mjere reakcije publike i prikazuju podatke na video zidu, a publika plesom određuje pobjednike svake runde dok se DJ-ima daju točni podaci o utjecaju njihove glazbe na tijek večeri.

Danas počinje 11. Illectricity Festival u Zagrebu (фото 3)
Nucomers Night održava se u suradnji s Mixmag Adria i u klubu Funk u srijedu, 9. prosinca, i pokazat će tko će u narednim godinama osvajati srca hrvatskih clubbera. Rezultati natječaja na koji su se mogli prijaviti mladi neafirmirani DJ-evi bit će objavljeni uskoro na Facebook stranici Illectricity Festivala. Ulaz je slobodan.

Main night Illectricity Festivala je okosnica glazbenog programa i održat će se u subotu, 12. prosinca 2015., u zagrebačkom klubu Boogaloo. U Zagreb premijerno dolazi Emika u DJ varijanti. Nakon što je bila inženjer zvuka za program Native Instruments otisnula se u solo karijeru, potpisala je za Ninja Tune etiketu i izdala dva albuma "DVA" i "Emika". Godine 2014. pokrenula je Emika Records, a to je izrodilo treće izdanje "DREI" koje prati i album remixeva. Surađivala je s imenima kao što su Brandt Brauer Frick Ensemble, Marcel Dettmann, Jimmy Edgar i Tommy Four Seven, a najnoviji projekt je stvaranje simfonije inspirirane elektroničkom glazbom, bassom i jekom. Jedan od centara elektroničke glazbe je Dimensions Festival koji se održava na prekrasnoj tvrđavi Punta Christo u Štinjanu kod Pule. Dašak festivala i odlične glazbene selekcije doživjet ćemo na Illectricityju uz nastup Dimensions Soundsystema, čiji kolektiv DJ-eva prezentira zvučne pejzaže iz protekla četiri desetljeća, od deep disco i house zvuka preko funka, soula, techna upijaju zvukove Chicaga, Detroita i egzotičnih tonova.

Danas počinje 11. Illectricity Festival u Zagrebu (фото 4)

Svima se priključuju CFSN DJs, jedan od najaktivnijih kolektiva u promociji elektroničke glazbe, čiji će član Foil imati svoj premijerni live nastup, kao i pobjednik Nucomers natječaja. Za vizuale se brinu LIIK, LiteMotif, ONOXO. After party glavne večeri Illectricity Festivala održava se u Sirupu, a nastupit će CFSN DJs-i i njihovi prijatelji, a iznenađenja su uvijek moguća. Sve informacije o ulaznicama potražite ovdje.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor