Search

Dani čileanske kulture u Zagrebu

Dani čileanske kulture u Zagrebu

Od 12. do 16. svibnja


Doživite daleki Čile u Zagrebu!

Dani čileanske kulture održat će se od 12. do 16. svibnja na nekoliko različitih lokacija u Zagrebu uz različit i zanimljiv program, a u organizaciji udruge Os. 

Ova petodnevna avantura pod nazivom "Sjećanje – Most između Čilea i Hrvatske" odškrinut će vrata prema Čileu i približiti nam zemlju o kojoj većina naših sugrađana malo zna, a koja je domovina mnogobrojnih uspješnih i uglednih potomaka naših sunarodnjaka, i to većinom s Brača. Festival će otvoriti glazbeno-poetski recital "Velikani čileanske poezije" u muzeju Mimara, zatim će se predstaviti dvojezično izdanje knjige "Cuentos Navideños" čileanske književnice Pepite Turine i održati predavanje uz video prezentaciju o životu autorice, dok će večer biti posvećena čileanskom filmu u Kulturnom informativnom centru. U četvrtak će se u Europskom domu održati predavanje uz video zapis "Hrvatsko zlato Čilea".

Zatim u subotu će biti organizirano druženje uz čitanje čileanske poezije, slušanje čileanske glazbe i zajedničko spravljanje jela čileanske i domaće hrvatske kuhinje u selu Kostanj pokraj Vrbovca.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više