Search

Dizajneri s Balkana bit će predstavljeni na Tjednu dizajna u Beču

Dizajneri s Balkana bit će predstavljeni na Tjednu dizajna u Beču

Putujuća izložba Balkanske dizajnerske mreže


Image: PR

Na ovogodišnjem Tjednu dizajna u Beču bit će predstavljen hrvatski dizajner Tvrtko Bojić sa svojom stolicom Carso...

Najveći austrijski festival dizajna, Vienna Design Week, ove će se godine održavati na brojnim lokacijama na području čitavog Beča. Za vrijeme devetog festivala koji se održava od 25. rujna do 4. listopada grad će postati platforma za odvijanje kreativnih procesa i eksperimenata.

Dizajneri s Balkana bit će predstavljeni na Tjednu dizajna u Beču (фото 1)

U sklopu tog kreativnog izričaja bit će predstavljena i Balkanska mreža dizajnera, međunarodna putujuća izložba pobjedničkih radova natječaja Young Balkan Designers. Ti pobjednički radovi predstavljaju rezultat promišljanja različitih aspekata naslijeđa, kulturnih vrijednosti, autentičnosti i nesavršenosti, kao i interpretaciju takvih čimbenika u kontekstu Balkana. Upravo zbog takvog koncepta savršeno se uklapaju u ideju ovogodišnjeg festivala u Beču. Naime, Tjedan dizajna u Beču ove godine obraća pažnju na dizajn kao esencijalni dio kulturne produkcije, čime se nastoji pokazati kako dizajn oblikuje našu materijalnu kulturu, svakodnevicu i naš svijet kao svijet konzumenata, istovremeno utječući na naš način života.

Dizajneri s Balkana bit će predstavljeni na Tjednu dizajna u Beču (фото 2)

A mladi dizajneri koji predstavljaju Balkan su Ana Babić, Tvrtko Bojić, Brainblender team, Angeliki Sioliou, Milena Stanojević i Studioglav. Više o autorima, ali i o festivalu možete saznati ovdje.

Dizajneri s Balkana bit će predstavljeni na Tjednu dizajna u Beču (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više