Search

Dobar koncert u Zagrebu na Međunarodni dan jazza

Dobar koncert u Zagrebu na Međunarodni dan jazza

Zvjezdan Ružić u zagrebačkom klubu Vip


Image: PR

Nagrađivani riječki jazz pijanist Zvjezdan Ružić će 30. travnja održati koncert u zagrebačkom klubu Vip s početkom u 21 sat, a dodatna zanimljivost je da se taj dan obilježava i Međunarodni dan jazza

Zvjezdan je prošle godine izdao svoj prvi samostalni album "The Knightingale Cabaret" koji mu je ove godine donio nominacije u čak dvije kategorije za nagradu Porin - u kategoriji Najboljeg albuma jazz glazbe za nosač zvuka te u kategoriji Najbolje skladbe jazz glazbe za njegovo djelo "Moreška", za koju je i osvojio prestižni kipić. "The Knightingale Cabaret" je projekt koji okuplja vrsne jazz glazbenike iz Hrvatske i Slovenije; Adriano Bernobić, Luka Veselinović, Tomaž Gajšt, Vojkan Jocić, Lenart Krečič i Alba Nacinovich, s kojima će dijeliti pozornicu zagrebačkog Vip kluba.


Ovaj mladi skladatelj iza sebe već ima zanimljiv opus autorskih djela, kolaboracija i nagrada od kojih treba istaknuti čak četiri strukovne nagrade "Status" za najboljeg jazz pijanistu koje dodjeljuje Hrvatska Glazbena Unija. Dugogodišnji je član ansambla "Jazziana Croatica" s kojim osvaja brojne prestižne nagrade te nastupe na jazz festivalima u zemlji i inozemstvu. Član je "Goran Končar & Darko Jurković kvarteta" s kojim 2015. izdaje album "Meeting Point" na kojem je snimljena praizvedba skladbe jednog od najvećih hrvatskih kompozitora Borisa Papandopula "Cappricio za violinu i jazz kvartet", kao i skladba "Adieu" nedavno preminulog velikana Miljenka Prohaske.

U listopadu ove godine sudjeluje u natjecanju pod nazivom Made in New York Jazz Competition, prestižnom i najbrže rastućem jazz natjecanju na svijetu. Ako nastavi svojim uhodanim tempom zasluženog osvajanja nagrada, Zvjezdan će otputovati u New York gdje će imati priliku održati samostalan koncert.

Ulaznice za Zvjezdanov koncert možete kupiti na blagajni kluba Vip po cijeni od 50 kuna.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više