Search

Dubrovnik FestiWine je događanje koje ni ove godine ne propuštamo!

Dubrovnik FestiWine je događanje koje ni ove godine ne propuštamo!

Peto izdanje

Tekst: BURO.


Image: PR

Petu godinu zaredom u Dubrovniku će se održati Vinski festival Dubrovnik FestiWine, koji će u tjednu od 16. do 22. travnja okupiti zainteresirane vinare, one koji to tek namjeravaju postati, ali i brojne ljubitelje vina...

Povijest festivala uistinu je zanimljiva - događanje koje je započelo 2014. godine kao regionalni vinski festival s ciljem promoviranja vinske kulture i autohtonih sorta Dubrovačko-neretvanske županije, zahvaljujući velikom interesu ciljane, ali i opće javnosti već tri godine kasnije postalo je međunarodni festival, otvorivši svoja vrata sudionicima daleko izvan granica županije. Organizatori su pripremili bogat program u kojem će svatko moći pronaći nešto za sebe. Festival započinje "Dubrovačkom vinskom setemanom" u okviru koje brojni Dubrovčani i gosti posjećuju restorane, konobe i vinske barove s oznakom  "Wine Friendly" te kušaju vrhunska vina koja se izvrsno sljubljuju s finim delicijama dubrovačkog kraja.

Dubrovnik FestiWine je događanje koje ni ove godine ne propuštamo! (фото 1)

Središnji događaj je izložba vina ovogodišnjeg Dubrovnik Festiwinea koja će se održati u petak i subotu, 20. i 21. travnja 2018. godine u prekrasnom ambijentu Sunset Beacha u Uvali Lapad. Tijekom izložbe vina, uz susrete vinskih profesionalaca s vinarima, održat će predavanja i vinokušnje, ali i vrlo atraktivne vinske i kulinarske radionice poput "Gault & Millau" masterclass radionice japanskog chefa Ippei Uemure i Salona pjenušavih vina - "Sparkling table".

Dubrovnik FestiWine je događanje koje ni ove godine ne propuštamo! (фото 2)

"Ove godine Dubrovnik FestiWine obilježava svoj peti rođendan, sigurnim koracima nastavljamo pozitivnim smjerom strategije razvoja vinogradarstva i vinarstva Dubrovačko-neretvanske županije. Veselimo se svim izlagačima i njihovim vinima, svim posjetiteljima i vinskim znalcima, veselimo se zdravoj konkurenciji u kojoj naša županijska vina mogu još bolje potvrditi svoju izvrsnost", rekao je Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije. 

Pored već spomenutih događanja, već tradicionalno tijekom Dubrovnik FestiWinea naslijepo se kuša i bira vino koje se najbolje sljubljuje uz autohtonu deliciju, stonsku kamenicu. Uz atraktivan "Blind date: In love with Ston Oysters", održat će se i "Dubrovnik FestiWine Trophy", ocjenjivanje vina u okviru kojeg međunarodno priznati ocjenjivački tim, sastavljen od domaćih i inozemnih sudaca, enologa, na čelu s predsjednikom ocjenjivačkog tima Bojanom Kobalom, bira najbolja vina festivala. 

Dubrovnik FestiWine je događanje koje ni ove godine ne propuštamo! (фото 3)

Zanimljivost festivala je gastro spektakl "Dubrovnik FestiWine Gala" svečana večera koja će se održati 19. travnja 2018. godine u hotelu Excelsior na kojoj će se uz sedam pobjedničkih vina s prošlogodišnjeg festivala predstaviti kreativna kuhinja mladih ali dokazanih chefova: gosta Igora Jagodica i domaćina Petra Obada. Kao i prošlih godina, cjelokupan prihod namijenjen je stipendiranju mladih talenata iz područja kulinarstva i someljerstva. Više informacija možete doznati ovdje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više