Search

Engleska soul zvijezda John Newman dolazi u Zagreb

Prvi headliner Zagreb Callinga

Urednik: Tina Kovačiček


Image: PR

Engleska soul zvijezda i jedan od najtraženijih pjevača današnjice John Newman nastupit će u četvrtak 23. lipnja na ŠRC Šalati kao headliner drugog dana Zagreb Calling festivala

Nakon premijernog izdanja prošlog ljeta kada je Zagreb Calling obilježio centar naše metropole velikim dvodnevnim open air spektaklom festival se vraća na zagrebačku Šalatu, omiljeni gradski otvoreni prostor, u srijedu 22. i četvrtak 23. lipnja 2016. godine. Prvi potvrđeni headliner je John Newman, jedan od najpopularnijih glazbenika današnjice. Priča oko John Newmana je iskrena priča o uspjehu koja prati njegov razvitak od dječaka iz siromašne engleske župe do čovjeka s moćnim soul glasom koji obara sve rekorde u glazbi.

John je odrastao u maloj župi u engleskom Yorkshireu s bratom i samohranom majkom koja ga je upoznala sa zvukom Motowna i Staxa, a na njega je utjecao i zvuk plesnog pokreta Northern Soul, što se i danas vidi u njegovom izričaju. Od malena je sve radio sam, u dobi od 14 godina počeo je svirati gitaru i naučio je kako snimati i producirati, pa čak i biti DJ. Odrastanje je pratio i gubitak dva najbolja prijatelja u prometnoj nesreći, a sadašnji glas Newman je formirao prolazeći kroz tu bol. Nakon studija u Leedsu, John se seli u London i osniva bend, a dok je radio u baru sprijateljio se s članom Rudimentala, koji kasnije s njegovim glasom i "Feel The Love" stječu svjetsku slavu. Nakon drugog zajedničkog hita "Not Giving In", ubrzo slijedi Newmanov prvi samostalni singl "Love Me Again" i prvo mjesto britanske, ali i mnogih svjetskih lista, uključujući i proboj na američko tržište. Debitantski album "Tribute" također dospijeva na vrh britanske liste.

Singlovi "Love Me Again", "Losing Sleep", "Out Of My Head" i "Cheating" kao i rad sa sastavom Rudimental na hitovima "Not Giving In" i "Feel The Love" ili "Blame" s Calvinom Harrisom s kojima je osvojio svjetske top liste, svi zajedno broje više od milijardu pregleda na YouTubeu.

John Newman će u Zagrebu predstaviti svoj novi album "Revolve" koji je objavljen krajem prošle godine i nasljedio je njegov debitantski uradak "Tribute" koji je prodan u platinastoj nakladi i predstavio ga je svijetu željnom pop uzbuđenja. Novi album je nastao nakon Johnovog preseljena u Los Angeles prošle godine, a bivanje u Americi ga je inspiriralo na pisanje i skladanje. Dvadesetpetogodišnji pjevač John Newman je iznimna pop zvijezda, te sam piše, pjeva, aranžira, svira i producira svojju glazbu, ali i režira vlastite videospotove, brine o scenografiji na pozornici ili dizajnira odjeću za svoj bend. Jedan je od najpopularnijih glazbenika nove generacije koji je u jako kratkom roku od nježnog dječaka iz Sjevernog Yorkshirea postao izvođač koji snima u studiju Michaela Jacksona. Njegov premijerni nastup u Hrvatskoj možete doživjeti na zagrebačkoj Šalati, a Zagreb Calling ga dovodi u četvrtak, 23. lipnja.

U prodaji će se naći dnevne ulaznice za drugi dan Zagreb Callinga (23. lipnja) za Fan pit, Parter i Tribinu po sljedećim cijenama:
Parter: pretprodaja 170 kn, na dan 190 kn
Tribina: pretprodaja 230 kn, na dan 250 kn
Fan Pit: pretprodaja 250 kn, na dan 270 kn

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više