Search

Četvrtak rezervirajte za Marlene

Četvrtak rezervirajte za Marlene

Ugodno druženje u čast mladom francuskom vinu


Image: Petar Santini

U Francuskoj je povijesno, a u novije vrijeme i diljem svijeta, treći četvrtak u studenom dan kada se slavi Beaujolais Nouveau

Ovo mlado vino iz regije Beaujolais radi se od grožđa sorte gamay, a nastalo je prije stotinjak godina kada su lokalni stanovnici odlučili napraviti pristupačno i veselo vino uz koje će proslaviti kraj berbe. Pravila nalažu da se boce ne otvaraju prije 12:01 toga dana, a nakon toga, pravila gotovo da i nema. Vino, hrana, glazba i zabava traju do dugo u noć. Ove se godine ovoj francuskoj tradiciji pridružuje i caffe bar Marlene, u Ulici kraljice Jelene 8, u Zagrebu.

Četvrtak rezervirajte za Marlene (фото 1)

Popularno kvartovsko okupljalište će za ovu prigodu odjenuti ruho od suhog jesenskog lišća, terasu obaviti zvukovima glazbe po izboru Eddya Ramicha, a posjetitelje nahraniti pečenim kestenima i paštetom od pilećih jetrica iz Bistroa 75.

Četvrtak rezervirajte za Marlene (фото 2)

Marlene je sve samo ne običan kvartovski kafić - Fina Lively Roasters kava koju prži najnagrađivaniji hrvatski barista Nik Oroši, veliki izbor craft piva i lista vina iz okolice Zagreba samo su djelić ponude ove hedonističke oaze na rubu centra Zagreba. Pridružite im se na podnevnoj svečanosti vina i na kratko zaboravite na svakodnevne brige.

Le Beaujolais nouveau est arrivé à Marlene!

Četvrtak rezervirajte za Marlene (фото 3)

Četvrtak rezervirajte za Marlene (фото 4)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više