Search

Fantastični filmski festival u Zagrebu

Fantastični filmski festival u Zagrebu

Fantastic Zagreb film festival

Image: PR

Jedan od najatraktivnijih filmskih festivala u regiji, Fantastic Zagreb, na radost brojnih obožavatelja fantastike i srodnih žanrova ovog će ljeta biti zanimljiviji nego ikada. Šesto izdanje Fantastic Zagreba održava se od 30. lipnja do 9. srpnja...

Znanstvena fantastika, trileri, fantasy, animirani, kultni žanrovski klasici, horori, kratki filmovi i dodatna iznenađenja očekuju filmofile u kinu Europa, CineStaru Zagreb u Branimir Centru te na fantastičnoj ljetnoj pozornici Tuškanac. Po dobrom starom običaju, očekuju vas i dvije fantastične noći za kraj festivala na zagrebačkoj utvrdi Medvedgrad. U deset festivalskih dana prikazat će se 50 filmova u različitim programskim sekcijama: Orient Ekspress, Panorama, Ponoćno ludilo, Americana, Kratki program i dr. Zbog velikog interesa u prijašnjim izdanjima nastavlja se i program "Sretan rođendan" uz kultne žanrovske klasike, od kojih neki ove godine slave i 60. godišnjicu!

Fantastični filmski festival u Zagrebu (фото 1)

Ove godine Fantastic Zagreb označava i veliki jubilej velikana svjetske animacije - 75. rođendan fenomenalnog Hayaa Miyazakija. Njegov nevjerojatan talent slavimo uz tri fantastična naslova: "Princeza Mononoke", "Avanture male Chihiro" i "Moj susjed Totoro". Miyazakijeva karijera duga je više od pet desetljeća, a njegov prvi veliki uspjeh došao je 1984. s animiranim filmom "Nausicaä of the Valley of the Wind". Nakon tog uspjeha osnovao je Studio Ghibli, koji je ubrzo postao najvažnije ime u japanskoj i svjetskoj animaciji. Miyazakijeve filmove karakteriziraju prelijepa animacija, fantastični svjetovi, voljeni likovi, snoliki prizori, kao i autorova svijest o očuvanju prirode, pravdi, etici, moralu i humanom pogledu na život i svijet. Sve dodatne informacije o ovom cool festivalu možete pronaći ovdje i rezervirati svoje mjesto u ljetnom kinu fantastike u srcu Zagreba.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više