Search

Filmski piknik u zagrebačkim parkovima

Filmski piknik u zagrebačkim parkovima

Screen on the Green


Image: PR

Filmski piknik pod vedrim nebom počinje 20. svibnja na Trgu dr. Franje Tuđmana, a završava 5. lipnja u Parku Maksimir...

Bliži nam se šesti popularni filmski piknik u Zagrebu, a ove godine na popisu je niz filmova koji će vam uljepšati proljetne dane. Tijekom devet dana trajanja, odnosno tri vikenda zaredom, bit će prikazano preko 20 kratkometražnih i dugometražnih filmova domaće i strane produkcije. Na vama je samo da ponesete dekice, dobro raspoloženje i dovedete ekipu, a organizatori će se pobrinuti za zabavu, osvježenje i nezaobilazne kokice.

Filmski piknik u zagrebačkim parkovima (фото 1)

Kako i sam naziv festivala sugerira, Screen on the Green potiče druženje na otvorenom i uživanje na zelenim površinama, ali i ekološku osviještenost. Zbog toga i dalje pomiču granice inovativnosti i predstavljaju "solar cinema" - prvo solarno kino na ovim prostorima. Solarno kino funkcionira na vrlo jednostavnom principu - fotonaponski sustav na kombi vozilu skuplja sunčevu energiju tijekom dana i pretvara ju u sliku i zvuk kako bi svi posjetitelji mogli uživati u kino projekcijama pod zvijezdama. Premijera "solar cinema" sustava bit će 3. lipnja u Parku Maksimir.

Filmski piknik u zagrebačkim parkovima (фото 2)

A da zabava bude još bolja, ovogodišnji program bogatiji je za još jednu atrakciju. U suradnji s portalom FAK.hr prije filmskih projekcija održat će se i nekoliko filmskih kvizova i kvizova općeg znanja na otvorenom. Oslobodite svoj um, testirajte svoje znanje i krenite na vrijeme sa smišljanjem imena timova. Sve aktualne novosti možete pronaći na službenom webu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više