Search

Filozof Slavoj Žižek ponovno dolazi u Zagreb

Filozof Slavoj Žižek ponovno dolazi u Zagreb

U sklopu Filozofskog teatra Srećka Horvata


Image: PR

Točno godinu dana nakon što je prvi put neki filozof rasprodao Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, zbog čega su dodatna sjedala bila postavljena i na samu pozornicu vodeće kazališne kuće u Hrvatskoj, Slavoj Žižek ponovno se vraća kao gost Filozofskoga teatra koji vodi Srećko Horvat

"Najopasniji filozof Zapada" (kako ga je proglasio časopis The New Republic) u zagrebačkom HNK-u nastupit će u subotu, 23. siječnja, u 19:30 sati, a s obzirom na uobičajeno veliko zanimanje publike za Žižekova predavanja, pozivamo sve zainteresirane da ulaznice osiguraju na vrijeme. Uz novo izdanje Filozofskog teatra izdavačka kuća "Fraktura" u suradnji s HNK-om izdaje i dugo iščekivanu Žižekovu "Antigonu". Riječ je o prvom dramskom tekstu slovenskog filozofa koji je on napisao specijalno na poziv Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, a koji će nakon hrvatskog izdanja uskoro biti objavljen na desetak drugih svjetskih jezika. Svjetska premijera predstave po Žižekovu tekstu očekuje se upravo u zagrebačkom HNK-u.

Filozof Slavoj Žižek ponovno dolazi u Zagreb (фото 1)
Slavoj Žižek rođen je u Ljubljani 1949. godine. Doktorirao je na Ljubljanskom sveučilištu 1981., a drugi je doktorat obranio u Parizu na slavnom Sveučilištu Pariz VIII. Danas je Slavoj Žižek jedan od najcjenjenijih i najpopularnijih filozofa, o čemu svjedoče brojne knjige napisane o njegovu radu, kao i nekoliko dokumentarnih filmova te krcate dvorane diljem svijeta. Autor je više od pedeset knjiga prevedenih na više od dvadeset svjetskih jezika.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više