Search

Finalisti festivala Rovinj Photodays stižu u Zagreb

Finalisti festivala Rovinj Photodays stižu u Zagreb

Izložba fotografija u Muzeju za umjetnost i obrt

BURO.

Image: promo

Nastavlja se dugogodišnja uspješna suradnja festivala Rovinj Photodays i Muzeja za umjetnost i obrt. Od 1. do 21.rujna 2014. zagrebačka publika imat će priliku razgledati izložbu finalista - ukupno 200 radova izložit će 21 autor

Godišnji natječaj koji je u proteklih 6 godina pratio hrvatsku suvremenu fotografiju od ovogodišnjeg izdanja festivala otvoren je za cjelokupnu suvremenu fotografsku scenu. Ta značajna novost ovogodišnjeg festivala istaknuta je nazivom 1st International Competition of Contemporary Photography - 7th Rovinj Photodays, 2014. Na ovogodišnji natječaj pristiglo je više od 10,350 fotografija, od čega više od 4000 u kategoriji umjetničkog koncepta. Radove je prijavilo sedamstotinjak autora iz 30 država.

Finalisti festivala Rovinj Photodays stižu u Zagreb (фото 1)

Čak četvero hrvatskih autora našlo se među pobjednicima: Mario Topić, Igor Sitar, Suzana Holtgrave i Đani Celija odabrani su među sedamsto prijavljenih kandidata iz cijeloga svijeta. Svaki u svojoj kategoriji, od ukupno sedam, osvojili su velike pohvale glavnog selektora, američkog fotografskog gurua i jednog od vodećih svjetskih stručnjaka za fotografiju, Todea Papageorgea.

Finalisti festivala Rovinj Photodays stižu u Zagreb (фото 2)

Izložbu fotografija finalista koje postaju dio vrijednog fundusa Muzeja za umjetnost i obrt možete razgledati do 21. rujna.

Finalisti festivala Rovinj Photodays stižu u Zagreb (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više