Search

Glazbeni događaji koji nas očekuju u studenom

Glazbeni događaji koji nas očekuju u studenom

Po izboru redakcije Büro 24/7

Image: Nicholas Jaar Facebook,
Róisín Murphy Facebook

Zagreb, susjedni Beograd ili pak Beč ovaj mjesec pripremili su brojna glazbena događanja koja će vas odmah natjerati na ples

I ovaj studeni prepun je dobrih koncerata i uzbudljivih glazbenih događaja. Volimo taj trenutak kada ljetne festivale zamijene koncerti u Zagrebu, Beogradu, Ljubljani i Beču te kada možemo započeti bezbrižno planirati vikende izvan grada. Dobre glazbe nikad ne nedostaje, a ovog nas studenog očekuje pregršt dobrih događanja u Zagrebu i okolici. Gdje god se zaputili, dobra zabava neće izostati, a mi koristimo priliku da vas podsjetimo na sve što se događa kod nas i u susjednim zemljama.

Zagreb će svojim dolaskom počastiti dva velika glazbenika. Prvi je Ludovic Navarre, poznatiji kao St Germain, koji se nakon dugo izbivanja ponovno vratio u studio te snimio album i jednostavno ga nazvao "St Germain". Još je jednom dokazao kako s glazbom ima posebnu vezu, a na turneji koja započinje početkom studenog, točnije 7. studenog, gostovat će u zagrebačkoj Tvornici kulture. José González, švedski kantautor argentinskih korijena 11. studenog posjetit će kuću za ljude i umjetnost – Laubu. Izuzetno talentiran za poeziju, skladanje glazbe za klasičnu akustičnu gitaru, José González je trenutno jedan od utjecajnijih i traženijih kantautora na globalnoj glazbenoj sceni. Ovom prilikom posjetitelji će imati prilike čuti njegov posljednji album "Vestiges and Claws", a neće izostati ni jedinstvene obrade popularnih pjesama poput The Knifeovog "Heartbeats", "Love Will Tear Us Apart" Joy Divisiona i brojnih drugih.

Susjedni Beograd idući mjesec također će biti poželjna destinacija za dobru glazbu. Za sve ljubitelje elektronike stiže dobra vijest, a to je da Nicholas Jaar ponovno nastupa, i to 13. studenog, a dovodi ga organizacija Apgrade koja je nedavno ugostila Richieja Hawtina, Loco Dice, Juliana Jeweila i rezidente mističnog berlinskog kluba Berghain. Stvoreni za dobre zabave u Beogradu, ovaj su nas put odlučili počastiti nastupom ovog Čileanca kojeg mnogi poznaju po njegovim hitovima "Mi Mujer", "El Bandido" i "Stay in Love" i njegovom fantastičnom projektu Darkside, koji nažalost više nije aktivan. Hangari Luka Beograd uz DJ set ovog glazbenika nešto je što ne smijete propustiti.

Za sve one koji se žele otisnuti iz Zagreba predlažemo Beč kao idealnu destinaciju gdje će moći ponovno slušati bivšu pjevačicu nama omiljene grupe Moloko, Irkinju Róisín Murphy. "Overpowered" i "You Know Me Better" samo su neke od popularnih singlova koje pamtimo.  Njezin novi album "Hairless Toys" izišao je u svibnju, kao treći samostalni album. Dosljedna elektronskom žanru, ne sumnjamo da i dalje ima široku publiku, a  Roisin ćete 13. studenog ponovno moći poslušati u bečkom MuseumsQuartier. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više