Search

Gornji grad će ove jeseni oživjeti drugačijim festivalom

Gornji grad će ove jeseni oživjeti drugačijim festivalom

‘Na Gornjem gradu'


Image: PR,
Bill Vorn,
Nataliya Petkova

Gričevanje, Device_art, Space Festival i Galerija Klovićevi dvori ove jeseni nastupaju zajednički

Tijekom 11 dana, točnije od 24. rujna do 4. listopada, svoje će programe pod zajedničkom inicijativom "Na Gornjem gradu" ujediniti festivali tradicionalno vezani uz Gornji grad –Gričevanje, Device_art, Space Festival i gornjogradska Galerija Klovićevi dvori. Tako povezani i osnaženi, zajednički će oživjeti zagrebački Gornji grad kombinacijom koncerata i partyja, robotičkih performansa, izložbi i DIY radionica za djecu i odrasle.

Gričevanje je najveći besplatni festival urbane glazbe i kulture u Zagrebu. Koncertima na otvorenom od 2011. godine predstavlja relevantna imena regionalne glazbene scene, kao i mlade glazbene nade u usponu. Ove godine u novom terminu, održavat će se tijekom 11 dana na trima lokacijama. Prvi u nizu headlinera 5. Gričevanja je splitski TBF.

Gornji grad će ove jeseni oživjeti drugačijim festivalom (фото 1)Device_art međunarodni je trijenalni festival robotike, gadgeta i naprava koji je od prvog izdanja 2004. godine postao jednom od vodećih manifestacija koja spaja umjetnost i tehnologiju. Kao dio nove inicijative "Na Gornjem gradu", peto festivalsko izdanje Device_art 5.015 oživjet će zagrebačke gornjogradske ulice uzbudljivim robotičkim performansima, DIY radionicama i zvučnim device art instalacijama te putem međunarodne izložbe predstaviti renomirane kanadske i regionalne umjetnike poput Catherine Bechard i Sabin Hudon, Myriam Bleau, Maxime Damecour, Vitra Drinkovića, Billa Vorna i Louise-Philippea Demersa, Saše Spačal i mnogih drugih.

Gornji grad će ove jeseni oživjeti drugačijim festivalom (фото 2)Ovogodišnja tema Space Festivala, glazbenog festivala u kuli Lotršćak je punk. Galerija Klovićevi dvori, osim izložaka Device_art-a, retrospektivom će ove jeseni predstaviti opus Edite Schubert, obilježen istraživanjima različitih umjetničkih medija, koja su redovito rezultirala otkrićima posve originalnih tehnologija izvedbe radova i invencijama novog umjetničkog jezika.

Gornji grad će ove jeseni oživjeti drugačijim festivalom (фото 3)

Osim toga, izložbom #StreetArt, Inovacija u srcu pokreta i trima interaktivnim radionicama, pridružit će se festivalu Rendez-vous, festivalu Francuske u Hrvatskoj. Izložba koja nudi povijesni pregled ulične umjetnosti od njezina začetka, predstavit će umjetnike svjetskog renomea kao što su Isaac Cordal, Kolektiv Truly, Zeus, Slinkashu, Ron English, Shephard Fairey i JR. Sav program manifestacije "Na Gornjem gradu" je besplatan.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više