Search

Gradski parkovi kao koncertna dvorana - za nekoliko dana počinju treće po redu \"Biljke i svirke\"

Gradski parkovi kao koncertna dvorana - za nekoliko dana počinju treće po redu "Biljke i svirke"

30. lipnja i 1. srpnja


Image: PR

Festival u Nazorovom parku na Tuškancu u Zagrebu ove će godine otvoriti jedan od najpoznatijih domaćih vokalnih ansambala - Antiphonus maestra Tomislava Fačinija. Naime, uskoro počinju treće po redu "Biljke i svirke", interaktivni glazbeni festival koji gradske parkove pretvara u neobične koncertne dvorane. Idućeg vikenda, 30. lipnja i 1. srpnja, od 12 do 21 sat u Nazorovom parku na Tuškancu posjetitelji će, okruženi prirodom, moći uživati u izvedbama profesionalnih glazbenika koji će svirati neke od najznačajnijih klasičnih, jazz i rock skladbi - od Mozarta, Bacha i Chopina do Sinatre, Beatlesa i Louisa Armstronga. Službeni dio festivala svojim će nastupom otvoriti Antiphonus, jedan od najzanimljivijih i najpoznatijih domaćih vokalnih ansambala, pod umjetničkim vodstvom maestra Tomislava Fačinija. Ono što ovaj festival čini još posebnijim je to što posjetitelji mogu i sami postati glazbenicima i zasvirati na klavirima koji će, tijekom festivala, biti postavljeni na nekoliko lokacija u Nazorovom parku. 

Gradski parkovi kao koncertna dvorana - za nekoliko dana počinju treće po redu "Biljke i svirke" (фото 1)

Uz koncertni dio, ovogodišnje izdanje donosi i novitet - besplatne radionice sviranja gitare za odrasle te "Ozvučene priče", ciklus književno-glazbenih pedagoških susreta nastalih u suradnji asistenata Muzičke Akademije u Zagrebu s udrugom "Smiješak za sve" koji uključuju čitanje priča, ali i pjevanje, sviranje i slušanje skladbi vezanih uz samu priču. 

Gradski parkovi kao koncertna dvorana - za nekoliko dana počinju treće po redu "Biljke i svirke" (фото 2)

"Festival "Biljke i svirke" dokazuje da kompleksna i kvalitetna glazba ne mora biti zatvorena unutar klasičnih auditorija te da njezin spoj s prirodom pruža jedinstven i vrlo intenzivan doživljaj. Nudeći taj doživljaj u samom srcu grada, ali i poticanjem posjetitelja da i sami zasviraju pred nepoznatom publikom, želimo širiti kulturu glazbe i podsjetiti na ljepotu prirode u ubrzanim vremenima i svijetu kojem nedostaje inspiracije", rekla je Ivana Gladović, organizatorica festivala.

Gradski parkovi kao koncertna dvorana - za nekoliko dana počinju treće po redu "Biljke i svirke" (фото 3)

"Biljke i svirke" prvi su put održane u lipnju 2016. godine u Botaničkom vrtu PMF-a u Zagrebu kada ga je otvorila najveća hrvatska pijanistička nada – Aljoša Jurinić. Festival i svi njegovi sadržaji besplatni su za posjetitelje. Više informacija pronađite na službenom webu

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više