Search

Hrvatske glumice nose fantastične balonere

Hrvatske glumice nose fantastične balonere

Modni dizajn i umjetnost u službi solidarnosti


Image: PR

Fotografkinja Petra Mrša te Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić, tandem modnog brenda Klisab, tijekom Festivala prvih 2015., predstavljaju unikatne balonere nastale spajanjem mode i vizualne umjetnosti, čijom se kupnjom prikupljaju sredstva u dobrotvorne svrhe

U produkciji umjetničke organizacije Studio Artless, Festival prvih 2015. godine omogućio je mladim kreativnim snagama jedinstvenu suradnju. Petra Mrša i Klisab spojili su medije vlastitog izražavanja; fotografiju i modni dizajn, implementirajući ih u finalni proizvod –multipraktični baloner bez rukava – namijenjen prodaji od koje će se sredstva donirati Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra.

Hrvatske glumice nose fantastične balonere (фото 1)
Uzimajući fotografiju kao print, autori su stvorili unikatan odjevni predmet, koristeći pritom materijal dobiven procesom sublimacije, upotpunjen finim štofom korištenim u podstavi koji dodatno unaprjeđuje mogućnosti i namjene ovog odjevnog predmeta, nosivog u dnevnim i večernjim prilikama, samostalno ili kao dodatak.

Hrvatske glumice nose fantastične balonere (фото 2)
Spomenuti način suradnje autori su doživjeli kao izazov i novost u pristupu praksi djelovanja. "Nismo radili isključivo prema vlastitim zamislima, već smo vodili računa o tome kako da ispoštujemo samu fotografiju uz svoj autorski potpis", izjavili su Klisab, a na njihovo iskustvo nadovezala se i Mrša, ističući zanimljivost odnosa u kojemu "ne postoji glavni autor, već jednaki autoriteti iz različitih područja, u kojem svatko doprinosi i nadopunjuje ih svojim znanjem, iskustvom i senzibilitetom." Svoju potporu, kao modeli, ovoj su kreativnoj inicijativi dale i mlade glumačke snage Dajana Čuljak, Petra Kurtela, Sanja Milardović, Anđela Ramljak i Dinka Vuković, koje su snimile promotivnu kampanju u studiju Rasvjete Ribarić.

Hrvatske glumice nose fantastične balonere (фото 3)
Osam unikatnih balonera javnosti će biti predstavljeni za trajanja 13. Festivala prvih 2015., u Galeriji 512, na prvom katu zagrebačkog Kulturno Informativnog Centra KIC, od 30. studenog do 6. prosinca (od 16:00 do 19:00 sati).

Hrvatske glumice nose fantastične balonere (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više