Traži

Hvarski vikend u srcu Zagreba

Hvarski vikend u srcu Zagreba

Arheološki muzej


Fotografija: PR,
Turistička zajednica

U srcu Zagreba ovaj ćete vikend moći uživati u hvarskim delicijama koje su pripremali poljoprivrednici iz tog dijela Lijepe naše...

Iako je Hvar jedan od moćnijih turističkih gradova u Hrvatskoj, na ovom je otoku jaka poljoprivredna proizvodnja, a proizvodi iz tog podneblja često se nalaze na tanjurima diljem Dalmacije i kontinenta. U suradnji s Agencijom za upravljanje Starogradskim poljem, Arheološki muzej u Zagrebu povodom Europske noći muzeja ugostit će 21. i 22. svibnja hvarske poljoprivrednike, okupljene pod jedinstvenim nazivom Okusi polja, a predstavit će svoje proizvode koji su uzgajaju još od dolaska starih Grka.

Hvarski vikend u srcu Zagreba (фото 1)

Ove godine obilježava se 2.400 godina postojanja Starogradskog polja na otoku Hvaru, odnosno kolonizacije grčkih Parana i osnivanje Farosa na Hvaru. Starogradsko polje ili Farska hora danas je najbolje očuvana grčka poljoprivredna parcelacija na Mediteranu. Zbog svog velikog značaja, 2008. godine uvršteno je na Listu UNESCO-ove svjetske baštine. U Arheološkom muzeju u Zagrebu čuva se nekoliko kamenih spomenika s natpisima javnog karaktera, kao jedinstvena povijesna vrela o grčkom kolonizatorskom djelovanju na Hvaru. Plan i program ovog događaja možete pogledati ovdje. Ako ste se zaželjeli malo Mediterana, ovaj vikend ostvarite svoju želju i posjetite Arheološki muzej te okusite najbolje s otoka Hvara.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više