Search

Šibenik je dobio svoju jedriličarsku regatu

Šibenik je dobio svoju jedriličarsku regatu

Farr 40 Šibenik Regatta

Image: PR

Ovaj povijesni grad već nekoliko godina svojim gostima i stanovnicima nudi bezbroj novih sadržaja koji su u lijepom skladu s tradicijom podneblja, a od sutra ćete u Šibeniku moći vidjeti bezbroj jedrilica koje će ploviti morem i Šibenskim zaljevom...

Tijekom ljetnih mjeseci imamo prilike vidjeti mnogo jedrilica na Jadranu, ali ovim se sportom ne bave mnogi. Dogus grupa tako je organizirala Farr 40 Šibenik Regattu kojom podržava one koji se jedriličarstvom bave, ali ima i cilj potaknuti druge da se odvaže zaploviti morem na drugačiji način.

Šibenik je dobio svoju jedriličarsku regatu (фото 1)

Probnim plovom u vodama ispred Šibenika, službeno je započela D-Marin Farr 40 Šibenik Regatta, koja će od 18. do 21. svibnja okupiti neke od najboljih europskih posada u klasi Farr 40. Tijekom četiri dana regate, jedrilice će sudjelovati u maksimalno jedanaest utrka, koje će se održavati svaki dan od 10 do 16:30 sati u vodama oko otoka Zlarina u šibenskom arhipelagu.

Šibenik je dobio svoju jedriličarsku regatu (фото 2)

"Svjedočimo snažnom i nezaustavljivom turističkom uzletu Šibenika. Pored kontinuiranog ulaganja u turističku infrastrukturu i obnovu naše kulturno-povijesne baštine kroz priču inovativnog turizma, ovu regatu vidim kao novi kotač koji će nas dodatno pogurati u našim naporima. Kao domaćin ovog elitnog sportskog događaja, Šibenik će se moći još snažnije pozicionirati kao poželjna turistička destinacija", rekao je Željko Burić, gradonačelnik Grada Šibenika.

Šibenik je dobio svoju jedriličarsku regatu (фото 3)

"Dogus grupa i D-Marin već godinama ulažu značajna sredstva u jedriličarstvo i nautički turizam u Hrvatskoj. Smatramo da se upravo kroz organizaciju međunarodnih natjecanja, kao što je D-Marin Farr 40 Šibenik Regatta, dodatno izgrađuje turistička destinacija te iskorištava njen nautički potencijal. Ovu regatu vidimo kao početak, a u budućnosti želimo dovesti regate još sofisticiranijih klasa te na taj način ojačati poziciju Hrvatske na svjetskoj nautičkoj karti", izjavio je Burak Baykan, regionalni direktor Dogus grupe za Hrvatsku i Crnu Goru, dodajući: "Predanost promociji jedrenja i razvoju jedriličarskog sporta, Dogus grupa je pokazala prošle godine kada je D-Marin postao sponzor jedriličarske posade Fantela-Marenić u pripremama za Ljetne olimpijske igre u Rio de Janeiru."

Šibenik je dobio svoju jedriličarsku regatu (фото 4)

Predstavnici Farra 40 prošle su godine obišli sve marine na Jadranu i odlučili se upravo za D-Marin marine u Šibeniku i Zadru koje su se pokazale kao najbolje za organizaciju ovakvog događaja. Geoff Stagg, osnivač i menadžer Farr 40 Organization naglasio je kako "Farr 40 okuplja 162 broda u 18 zemalja širom svijeta, a regate u ovoj klasi održavaju se već 19 godina. Iznimno smo uzbuđeni što se Hrvatska pridružila elitnom društvu zemalja domaćina regata u ovoj klasi sa čak dvije utrke. Hrvatska obala doista je jedna od najljepših na svijetu i za ljubitelje jedrenja istinski raj".

Šibenik je dobio svoju jedriličarsku regatu (фото 5)

D-Marin Farr 40 Šibenik Regatta okuplja devet posada iz Italije, Njemačke, Monaka, Turske i Hrvatske koje će se natjecati na Adriatic Circuit prvenstvu 2016. Šibenik je prva postaja prvenstva, a natjecatelji će se početkom jeseni vratiti u Hrvatsku kako bi sudjelovali na D-Marin Farr 40 Zadar Regatti od 21. do 24. rujna 2016. godine.   

Related articles

Buro 24/7 Selection

više