Search

Jedinstven tjedan umjetnosti u Dubrovniku

Jedinstven tjedan umjetnosti u Dubrovniku

Art Week u Palači Prijeko

BURO.


Image: PR

Tjedan umjetnosti Art Week održava se u Dubrovniku u novo-obnovljenoj Palači Prijeko, od 23. do 30. studenog 2014., a započinje otvorenjem izložbe akademske slikarice Lene Kramarić pod nazivom "Through the Looking Glass"

Lena Kramarić zagrebačka je slikarica koja od 2007. godine živi i radi u Dubrovniku. 2009. godine upoznaje Florien i Woutera van Wijk, bračne partnere zaljubljene u Dubrovnik koji joj već pri prvom susretu nesebično nude prostor Palače Prijeko kao radni prostor, atelier. Kroz dvije godine u tom prostoru nastali su brojni umjetnički radovi, a danas se u renoviranoj palači, između ostalih nalazi i soba pod imenom "Kramarić room". U Palači Prijeko svaka soba je posvećena jednom umjetniku te individualno dekorirana, a sama Palača održava savršenu harmoniju prošlosti i sadašnjosti. Izloženi su radovi poznatih umjetnika poput Velimira Trnskog, Alexandera Vogelsa, Maxa Gasparinija i mnogih drugih.

Jedinstven tjedan umjetnosti u Dubrovniku (фото 1)

Jedinstven tjedan umjetnosti u Dubrovniku (фото 2)

U tjednu umjetnosti koji započinje 23. studenog u Dubrovniku svi prisutni imat će jedinstvenu priliku istražiti umjetnička djela Prijeko Palace umjetnika te uživati u posebnoj kombinaciji umjetnosti i kulinarstva. Cijeli tjedan umjetnosti pratit će posebno kreirani jelovnici inspirirani nazivima slika s izložbe. Za početak, prvi menu ponudit će jela inspirirana radovima Lene Kramarić, a sve izložbe su i prodajnog karaktera. Ukoliko ste u Dubrovniku svakako svratite na ovaj jedinstven umjetnički događaj!

Jedinstven tjedan umjetnosti u Dubrovniku (фото 3)

Jedinstven tjedan umjetnosti u Dubrovniku (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više