Search

Jeste li u formi za \"Zagrepčanku 512\"?

Jeste li u formi za "Zagrepčanku 512"?

Najzanimljivija zagrebačka utrka


Image: Facebook stranica "Volim trčanje",
Krume Ivanovski

"Najviša" zagrebačka utrka "Zagrepčanka 512" održava se treću godinu zaredom na stubištu legendarnog zagrebačkog nebodera "Zagrepčanke", točnije na njezinih 512 stepenica i 25 katova. Ako ste u formi, zabilježite u svoje kalendare 12. prosinca u 11 sati i ispitajte svoje granice!

Prema riječima organizatora utrke, Nedeljka Vareškića, ideja o "Zagrepčanki 512" rodila se puno prije 2012. godine, kada je održano njezino prvo izdanje. I ove godine, treći put zaredom, utrka se trči od prizemlja poslovne zgrade "Zagrepčanka" pa sve do 25. kata, a iako se "512" u nazivu utrke odnosi na 512 stepenica, koliko ih "Zagrepčanka" ima, iz organizacijsko-sigurnosnih razloga trči se 490. Osim za građane, utrka je organizirana i za vatrogasce istog dana u 14 sati. Utrka ima kronometarski start, što znači da po jedan natjecatelj starta svakih 15 sekundi i do kraja same utrke traje neizvjesnost o pobjedniku natjecanja. 

Za utrku se možete prijaviti do 9. prosinca do 18 sati na službenoj internetskoj stranici, uz plaćanje startnine od 50 kn. Priprema, pozor, sad... je pravo vrijeme za ozbiljnu pripremu!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više