Search

Još jedan odličan festival u Rovinju

Još jedan odličan festival u Rovinju

BLITZ Međunarodni festival izvedbenih umjetnosti


Image: PR/Facebook profil festivala

Puno je razloga da posjetite Rovinj, a jedan u nizu je i treće izdanje BLITZ Međunarodnog festivala izvedbenih umjetnosti, koji će se održati u Rovinju od 1. do 5. rujna...

Ove godine BLITZ će biti otvoren multisenzorijalnom performativnom šetnjom kojom će rovinjski Ensemble Antonio Gandusio & Guests voditi od Malog mola, kroz stari grad do terase Monte, gdje će festival službeno otvoriti DJ set riječke Madame Fature. U narednih nekoliko dana imat ćete prilike upoznati dvije nove programske sekcije: bLiTZ 4 kiDZ za najmlađu publiku s predstavom "A tko si ti?" čakovačke družine Pinklec; i SURPRISES.

Još jedan odličan festival u Rovinju (фото 1)

Experimental Cinema Corner, kutak za ljubitelje eksperimentalnog filma s radovima talijanske grupe ZAPRUDERfilm makers group, američkog redatelja Reynolda Reynoldsa te mlade nizozemske umjetnice Melanie Bonajo, koji vrlo originalno tematiziraju neke od ovogodišnjih motiva festivala: odnos čovjeka s čovjekom, s vremenom, s prirodom. Na jednoj od označenih lokacija moći ćete u srcu prirode vidjeti što su pripremili talijanski umjetnici i zemljoradnici Teatro delle Ariette. Ovaj festival krase pokreti i užurban ritam pa dobrih provoda u kasne sate neće nedostajati. Očekuje vas i dugi regenerativni ples koji se smatra simbolom novog rađanja, od zalaska sunca do svjetlucanja zvijezda. Ekskluzivni RootOnda party na otoku Katarina pružit će publici nezaboravno iskustvo i novi pogled na Rovinj uz DJ-e Rebekah Aff iz Berlina, Felvera iz Zagreba, beogradskog Kristijana Molnara i BLITZ residenta Schwizarskog u Zagrebu. Ovaj zanimljiv festival nudi još mnogo toga, a sve možete saznati na službenoj stranici festivala. Pripremite se za dobar provod uz umjetnost u slikovitom Rovinju.

Još jedan odličan festival u Rovinju (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više