Search

Kako ćete provesti nadolazeću zimu u Zagrebu?

Kako ćete provesti nadolazeću zimu u Zagrebu?

Fuliranje, Ledeni park, Advent na Zrinjevcu, Lampioni, Europski advent...

BURO.

Image: TZGZ/Hrvoje Pilić

Evo što će se događati ove zime u Zagrebu... Priznajemo da imamo namjeru obići sve!

Nikad nije prerano da počnete planirati blagdanske dane i noći, pogotovo kad saznate da su datumi omiljenih zimskih događanja u gradu već poznati. A neki ove godine počinju ranije i traju na drugom mjestu. Tradicionalno Fuliranje u Tomićevoj ulici počinje već sljedećeg tjedna, 26. studenog. Kao jedan od najvećih zimskih projekata najavljeno je veliko zimsko klizalište na Tomislavovu trgu koje će tamo biti postavljeno od 5. prosinca pa sve do 18. siječnja. Ulazak na klizalište naplaćivat će se 20 kuna, a moći ćete iznajmiti i klizaljke za 10 kuna. Paljenjem prve svijeće na Trgu bana Jelačića, 29. studenog, službeno počinje Advent u Zagrebu, a dan kasnije počinje i Advent na Zrinjevcu.

Mia Kovačić na Fuliranju

Istog dana započinje i novo događanje u preuređenoj pješačkoj zoni Stare Vlaške. Na Europskom trgu tog dana započet će Europski advent koji će trajati 32 dana. Kombinirat će se umjetnički i zabavni sadržaji kao što su različiti izlagači iz Slovenije i Italije u kombinaciji s večernjim koncertima, filmskim projekcijama i izložbama.

Kako ćete provesti nadolazeću zimu u Zagrebu? (фото 1)

Tradicionalni event puštanja lampiona u zrak uz lijepe želje ove godine s popularne Džamije seli na veliki plato tržnice Dolac i to 20. prosinca. Artomat, sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta dodatno će začiniti mjesec prosinac, od 14. do 24., u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika. Pripremite toplu odjeću i vidimo se negdje na kuhanom vinu!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više