Search

Kinoteka ovaj mjesec ima odličan glazbeni program

Kinoteka ovaj mjesec ima odličan glazbeni program

FonoKinoteka predstavlja: Drvored


Image: PR

Francuske šansone s energijom balkanske nostalgije žestokim i ska ritmom vode vas na uzbudljivo putovanje od Zagreba do Zanzibara preko Pariza...

Bliži se novo izdanje FonoKinoteke, glazbenog programa koji jednom mjesečno u prostorima kina Kinoteka ugošćuje zanimljive glazbenike, izvođače i autore te njihove projekte posvećene zvuku i glazbi. Drugo izdanje FonoKinoteke u petak, 26. siječnja ugostit će zagrebački bend Drvored koji će održati koncert pod nazivom "Pogled kroz prozore".  

Bend francusko-hrvatskog sastava poznat po energičnim nastupima i osvježavajućem zvuku koji pogoni moćna limena sekcija u Kinoteci će predstaviti novi materijal uz svježe aranžmane prepoznatljivih hitova s hvaljenog prvog albuma "Arhelino" iz 2015.  

Kinoteka ovaj mjesec ima odličan glazbeni program (фото 1)

Drvored je osnovan 2010. godine. Njegovu deveteročlanu ekipu krasi iznimna fuzija žanrova koja se isprepliće kroz mnoštvo instrumenata, od harmonike i flaute preko violine i saksofona do trube i trombona. Njihova glazba objedinjuje šarm francuske šansone, energiju balkanske nostalgije i žustre ritmove ska rocka, a svom su specifičnom i eklektičnom glazbenom stilu dali ime balkankan. 

Drvored je pravi mali orkestar koji ploveći kroz vrijeme i prostor, od obala Seine do obala Save, od Mediterana sve do daleke Jamajke, slušatelje nezaustavljivo vodi u novu dimenziju postojanja.

Koncert Drvoreda održat će se 26. siječnja s početkom u 20 sati.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više