Search

Koncert Tamare Obrovac u zagrebačkom MSU

Koncert Tamare Obrovac u zagrebačkom MSU

Promocija novog albuma "Ulika revival"

BURO.


"Ulika revival" objavljen je za švicarsku izdavačku kuću Unit records, u lipnju 2014., a sadrži reinterpretacije Tamarinih skladbi sa CD-a "Ulika" iz 1998. godine na kojem je po prvi puta bio predstavljen Tamarin novi način razmišljanja i komponiranja u kojem se spaja mnogozvučje istarske glazbe i dijalekta s univerzalnim jazz izričajem

"Tamara je fenomen koji osvaja publiku. Svojim je trijom donijela drugačiju energiju i mnoštvo je ubrzo preklinjalo za još! Obrovčeva ima fenomenalan stilski raspon i smjelost da svoj trio odvede u svako zamislivo raspoloženje", objavljeno je u listu London Jazz News poslije koncerta ispred više od tisuću oduševljenih posjetitelja na Jazz au Chellah festivalu u Maroku kojim je promovirala "Ulika revival", album koji će službeno predstaviti pred zagrebačkom publikom 4. prosinca u MSU s početkom u 20 sati!

CD "Ulika revival" objavljen je za švicarsku izdavačku kuću Unit records, u lipnju 2014., a sadrži reinterpretacije Tamarinih skladbi sa CD-a "Ulika" iz 1998. godine, posvećenog njenoj baki Uliki, na kojem je po prvi puta bio predstavljen Tamarin novi način razmišljanja i komponiranja u kojem se spaja mnogozvučje istarske glazbe i dijalekta s univerzalnim jazz izričajem. Ovaj projekt je ponovna suradnja izvrsnih i nagrađivanih umjetnika, oboje sa zasebnim uspješnim karijerama koje se periodički susreću, Tamare Obrovac i Matije Dedića, a ritam sekciju čine Tamarini stalni suradnici Krunoslav Levačić za bubnjevima i Žiga Golob na kontrabasu. Sada zreli glazbenici iz Tamara Obrovac quarteta ponovno zajedno sviraju i reinterpretiraju stare kompozicije, iz nove, zrelije umjetničke vizure. 

Album je snimljen u jednom dahu, u renomiranom studiju ArteSuono u Udinama, u travnju 2013., a od tada Quartet je, osim u Hrvatskoj i regiji, održao i niz izvrsno prihvaćenih koncerata na značajnim međunarodnim festivalima (npr. Lüneburger Jazz Nights, JazzAhead Bremen, Düsseldorfer Jazz Rally, Jazz au Chellah Maroko).

Uz koncert, Aquarius records organizira i promotivnu prodaju CD-a, a Tamara i glazbenici će po koncertu biti dostupni za druženje i potpisivanje CD-a, uz ukusne zalogaje istarskog sira i vina Agrolagune Poreč. Ulaznice za koncert u MSU možete kupiti na blagajni MSU-a, na svim prodajnim mjestima Entrija ili online putem www.entrio.hr. Ulaznica u pretprodaji iznosi 80 kuna, a ukoliko ostane ulaznica na dan koncerta iznosit će 100 kuna.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više