Search

Koncertna promocija prvog albuma Mr.Lee & IvaneSky u ZKM-u

Koncertna promocija prvog albuma Mr.Lee & IvaneSky u ZKM-u

Album "Colors"


Image: Facebook

Glazbeno-scenski projekt Mr.Lee & IvaneSky promovirat će svoj upravo objavljeni album "Colors" ekskluzivnim koncertom 22. travnja u ZKM-u

Radi se o projektu nastalom pod krovnim imenom Strukturne ptice koji je prije nekoliko desetljeća prethodio kasnijim inkarnacijama Let2 te konačno Let3, a koji je u zadnjih nekoliko godina fermentirao u kazališnom i filmskom glazbeno-scenskom djelovanju Damira Martinovića Mrleta - Mr.Lee i Ivanke Mazurkijević - IvaneSky. Uz ovaj pokretački duo na albumu "Colors" sudjeluje još cijeli niz sjajnih glazbenika, a prije svega jezgru benda koje čine gitaristi Vlado Simcich Vava (Turisti, ex-Laufer) i Dražen Baljak (Let3) te bubnjar Ivan Bojčić Bin (Morso, Let3). Uz njih na albumu su između ostalih gostovali i Matija Dedić (klavir), Darko Jurković Charlie (gitara), Bobo Grujičić (bubanj), Ivan Valušek (bas, sitar), Rene Mazurkijević (klarinet) i drugi, a produkciju potpisuju Matej Zec i Iztok Turk.


Album "Colors" donosi 10 pjesama od kojih je dobar dio inspiriran i nastao kao glazba za filmove i kazališne predstave. Svakako tu treba istaknuti novo live čitanje pjesme "Last Words" te "Saddle in the Cold" (Sedlo u hladonoći) iz hvaljene i nagrađivane filmske adaptacije kultnih Kauboja, "Nije dobro" i "Happiness" iz predstave "Živjet ćemo bolje" Senke Bulić te "Tears" inspirirane fimom "Belladonna". No, "Colors" je u mnogočemu više od albuma glazbe za kazalište i film. Svaka je pjesma svijet za sebe i definitivno u cjelini funkcionira kao moderni, na trenutke i avangardni pop album, osebujne atmosfere i visoke artističke kvalitete kojom prelazi okvire domaće glazbene scene i može se bez problema usporediti sa sličnim svjetskim ostvarenjima.

 

Glazbenici Matija Dedić, Boris Štok (Quasarr), Čarli Jurković, kao i glumci Milivoj Beader, Katarina Bistrović Darvaš, Damir Šaban, Petar Leventić, Barbara Đurović, Stipe Kostanić, samo su neki od gostiju koji će nastupiti 22. travnja u ZKM-u. Uz njih, za ovu prigodu MrLee & IvaneSky neke će od pjesama iz predstave "Živjet ćemo bolje" izvesti i uz pratnju manjeg orkestra za koji partiture piše skladatelj Frano Đurović.

Ulaznice za koncert već su u prodaji po cijeni od 80 kuna, a mogu se kupiti na blagajni ZKM-a, internet stranici ZKM-a i na stranici ulaznice.hr.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više