Search

Kultna filmska ostvarenja na Fantastic Zagreb film festivalu

Kultna filmska ostvarenja na Fantastic Zagreb film festivalu

Večeras počinje još jedno izdanje u ljetnom kinu Tuškanac!

Image: Movie still

Ove godine očekuje vas i ekskluzivna premijera filma "Sumorno ljeto" na Medvedgradu 3. srpnja

Filmski festival Fantastic Zagreb ovog ljeta ponovno će nas oduševljavati u Zagrebu! Četvrto izdanje prvog open-air tematskog festivala u regiji najavljuje vrhunske filmove fantastike i srodnih žanrova koje ćete sigurno pamtiti dugo u noć, a održat će se od 27. lipnja do 05. srpnja. Ove godine slave se obljetnice nekih od najvećih filmova fantastike ikad snimljenih i rijetko kada prikazanih na velikom platnu u Hrvatskoj kao što su "Alien: Osmi putnik" snimljen daleke 1979. koji ove godine slavi 35 godina, zatim "Dina" ("Dune") Davida Lyncha koji ove godine slavi slavi 30 godina. Fantastic će prikazati i kultni film Waltera Hilla iz 1979. "Ratnici podzemlja" ("The Warriors") povodom njegove 35. obljetnice.

U devet festivalskih dana, ove nas godine očekuju brojni filmovi fantastike i srodnih žanrova koji će se prikazivati u različitim programskim sekcijama poput Orient Ekspress, Ponoćno ludilo, Vizije, Američke noćne more, Kultni klasici i drugih. Projekcije će se održavati u kinima Cinestar i Europa te ljetnom kinu Tuškanac gdje će filmsku atmosferu dodatno naglasiti šumska lokacija na otvorenom, a vlasnicima pasa dopušteno je gledanje filmova s njihovim kućnim ljubimcima što je uvijek dobrodošla inicijativa.

Fantastic Zagreb ove godine priprema i jedno fantastično iznenađenje: spektakularnu projekciju na Medvedgradu 3. srpnja! U jedinstvenoj atmosferi povijesne utvrde na Medvednici moći ćete, nakon publike u Cannesu, uživati u hvaljenom američkom trileru "Sumorno ljeto" ("Cold in July") u kojem briljiraju legendarni Don Johnson i Michael C. Hall kojeg poznajemo iz serije "Dexter"! Organiziran je prijevoz autobusima s Mihaljevca, a cijena uključuje prijevoz, film i tulum uz DJ-a nakon filma za sve one koji vole uzbudljivije kino iskustvo. 

Festival će večeras otvoriti australski suspens triler godine "Babadook", koji propituje tezu o pogubnosti pojedinih priča za djecu te oživljava strašno čudovište koje vreba iz ormara. To izvanredno psihološko ostvarenje snimljeno iz ženske vizure redateljice Jennifer Kent već je donijelo važne festivalske nagrade. Vidimo se večeras na ljetnoj pozornici kina Tuškanac!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više